
|


Kelepir yapıtlar
Başyapıtlar, ‘Çağdaş Türk Resmi’ müzayedesinde yeni sahiplerini bekliyor.
EVRİM ALTUĞ
Savaş fırtınasının öncesinde yaşanan ürküten sessizliği her yerde hüküm sürerken, kültür ve sanat camiası da "gereken önlemleri" kendi çapında da olsa almaya gayret ediyor. Bunun en son örneği ise, Antik A.Ş.’nin 26 Ocak Pazar günü saat 14.00’te Maçka Antik Palace’da düzenleyeceği müzayedede karşımıza çıkıyor. Turgay Artam’ın düzenlediği etkinlikte neredeyse "yok yok" denilebilir.
Fikret Mualla’nın gerek fiyat, gerekse önem bakımından katalogda öne çıktığı 216. Antik A.Ş. müzayedesinde, Komet, Mehmet Güleryüz, Yavuz Tanyeli, Neş’e Erdok, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Neşet Günal, Bedri Baykam ve Özdemir Altan gibi pek çok ustanın yapıtları da biraraya geliyor.
Müzayedeyi yönetecek olan Artam, etkinliğin değerini şu sözlerle dile getiriyor: "Antika müzayedelerinde genellikle klasik ressamların eserleri satılıyor. Fiyatlar 100, 200 ya da 300 milyar gibi rakamlara ulaştığından, sadece belirli bir kesimden sanatseverler bu eserlerin sahibi olabiliyor. Oysa Çağdaş Türk sanatçılarının satış bedelleri çok cazip. Bu müzayedede satışa çıkan tablolar, inanıyorum ki 3 ve 5 yıl içerisinde hiç bir yatırım aracının kazandıramadığı kadar kazanç sağlayacaklardır."
Artam’ın bu sözlerinin karşılığını alabilmek için ise katalogdaki başlıca ressamlara göz atmakta fayda var. Katalog sayfaları arasında bilhassa Volkan Coşkun, Yiğit Yazıcı, Ali Candaş, Yurdanur Şentürk, Mustafa Ata, Altan Çelem, Memduh Kuzay, Mahir Güven, Temür Köran, Saim Erken, Hakan Esmer ve Kemal Önsoy gibi yeni nesil sanatçıların eserleri, 1,5 milyarı geçmeyen fiyatlarıyla adeta ‘keşfedilmeyi’ bekliyor.
(0 212) 261 62 55
KÜLTÜR & SANAT


Aşk yumuşak ve nazik değil
Çok dinlenenler
Haberiniz olsun
Çok izlenenler
Çok okunanlar
Hamam su dökünmek değildir
Devrimci ‘kadın’ Rosa!
Biraz bilge, biraz derbeder
"Adım hiçbir şey, soyadım önemsiz"
Ölüm ve cinsellik
Maskesiz sanatçıların dansı
Kelepir yapıtlar
Aslolan yaşamdır
Koleksiyonun mu var tutkun var
Resimdeki ‘hayalet’...
Camdaki mutluluk
Janis’in Mercedes’i
"Ciwan’dır, ne yapsa yeridir!"
Bağımsızlığa az kaldı
Bağımsızların prens ve prensesi
‘Öteki’lerin festivali
Evliliğin evinde evcilik
Sistem ve insanlar
Büyüleyen Giselle
SAYFA BAŞI

|
|

|