07 Şubat 2003 Cuma


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
·  KÜLTÜR & SANAT  
·  SERİ İLAN  

 




Ustalar kapıştı

Güldürü dünyasında fırtına... Metin Akpınar’ın Müjdat Gezen’i ihbarcılıkla suçlaması, iki ünlü komedyen arasında kırgınlık yarattı

     GÜLAY FIRAT İstanbul

     Gezen’den büyük tepki
     METİN Akpınar’ın, Nebil Özgentürk’ün "Bir Yudum İnsan" adlı programında Müjdat Gezen’i ihbarcılıkla itham etmesi, güldürü dünyasının iki usta ismi arasında kırgınlığa neden oldu. Gezen, Akpınar’ın bu sözlerinden dolayı gazetelere çektiği faksta bugün bir basın toplantısı düzenleyeceğini, Akpınar’ın, ‘ihbarcı’, iftirasını ispatlamadığı taktirde ise, kendisini ‘alçak, ahlaksız, şerefsiz’ olarak tanımlayacağını duyurdu. Akpınar, söyleşide 1967’de kurulan Devekuşu Kabere’nin çalışmalarını anlatırken, yaşadığı kırgınlıklardan bahsetti.
     
     ‘Bunlar ne yapıyorlar’
     AKPINAR, şöyle dedi: "Kimi ustalarımız, ‘Bunlar ne yapıyorlar, tiyatronun kutsiyetini yerle bir ettiler. İçki içiliyor, sigara içiliyor. Koltukta oturup sigara içip tiyatro mu seyredilir, bu çok büyük saygısızlık’ dediler. Bizi protesto edenler oldu. Bizi ihbar edenler oldu mesela. Rahmetli Muammer Karaca, Altan Abla, Müjdat Gezen.." Özgentürk’ün, "Niye ihbar ettiler? Siyasi bir mesele mi?" sorusuna ise Akpınar, "Hayır. Hiç kimse tiyatroya gitmezken sana geliyor birileri. Maliye’ye. Bilmem neye... Yani bin türlü, herşeye" diye yanıt verdi.
     
‘Keşke söylemeseydim’
     YAPTIĞI açıklamayı bilinç altından bir fışkırma olarak değerlendiren Metin Akpınar, Müjdat Gezen’i aradığını belirterek, "Müjdat’la konuştum, haklı olarak savunma mekanizmasını işletiyor. Bu lafı ben söyledim, kimse silah zoruyla söyletmedi. İsim vermeden de bir şeyler ima edilebilirdi. Orada anlatılmak istenen bir arkadaşı karalamak değildir, o yüzden çok üzüldüm. Yargı yoluna gidersek bakarız, kaynak mı göstereceğiz, belge mi göstereceğiz" dedi. Gezen ise konu hakkında konuşmak istemediğini belirtti.
     



 MAGAZİN


Ustalar kapıştı
Ceza vermek için yalan söylemiş...
O dövme İbo’ya ‘Evet’ dedirtir!..
En az bir yıl hiç aldatılmayacağım
Çağla, sevgilisini ABD’ye uğurladı
Emrah’ın yeni sarayını Asuman döşüyor


 SAYFA BAŞI 





© 2002 Milliyet