
|

‘Kapıma gelmeyin faks çekin’
Sağlık Bakanı Akdağ, atamalar, nakiller, üst düzey görevlendirmeler için sık sık ‘torpil yapılmasını isteyen’ milletvekillerden usandı ve faks numarasını verdi
ÖNDER YILMAZ Ankara
AKP’de bakanlarla milletvekillerinin çekişmesi erken başladı. İstedikleri atamaları yapmadığı için Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a şikayet edilen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, milletvekillerine "kapıma gelmeyin, faks çekin" yazılı bir mektup gönderdi. Mektubunda, yapılacak ve yapılamayacak işleri ayrıntılarıyla sıralayan Akdağ, milletvekillerinden, iş akışını hızlandırmak ve zaman israfına yol açmamak için taleplerini (0312) 430 58 61 numaralı telefona veya (0312) 435 15 83 numaralı faksa bildirmelerini istedi.
Akdağ, milletvekillerinin gerçekleştirilecek ve gerçekleştirilemeyecek taleplerini şöyle sıraladı:
Tıp fakültelerinden mezun olanların atamaları, ilan edilen tarihlerde kurayla olmaktadır. Sağlık personeli atamaları, ÖSYM tarafından yapılan sınavla yapılmaktadır. Sağlık personelinin il içindeki nakilleri, il sağlık müdürünün teklifi ve valilik onayıyla yapılmaktadır. Eş durumu, öğrenim durumu ve sağlık durumu mazeret tayinleri, beklemeksizin yapılmaktadır. İl memurlarının iller arasındaki tayinleri, illerin karşılıklı onayıyla olmaktadır. Memurların üst görevlere atanması, yönetmelik hükümleri gereği, ÖSYM’nin yaptığı sınav sonucuna göre olmaktadır.
SİYASET


‘Kapıma gelmeyin faks çekin’
Tezkere düğümü bugün çözülüyor
Sanki, ‘Devlet Hakları Komisyonu’
Türkiye’ye KKTC mahkumiyeti
Erdoğan’a YSK onayı
AKP’nin başı döndü
Türkiye’yi kaybetmemiz siyasi felaket
Taslak kutsal metin değil...
Adı üstünde: İletişim Şurası
JR: Bush, ABD’yi faşizme sürüklüyor
SAYFA BAŞI

|
|
|