07 Mart 2003 Cuma


BİZE ULAŞIN



HABER İNDEKSİ



ARŞiV



YARDIM



KÜNYE



·  SON DAKİKA  
·  ANA SAYFA  
·  GÜNCEL  
·  SİYASET  
·  EKONOMİ  
·  YAZARLAR  
·  SPOR  
·  DÜNYA  
·  YAŞAM  
·  MAGAZİN  
·  SAĞLIK  
·  KADIN & MODA  
·  ASTROLOJİ  
·  OTOMOBİL  
·  ÇİZERLER  
·  BİLİM & TEKNİK  
·  TV'DE BUGÜN  
·  İŞ YAŞAMI  
·  OMBUDSMAN  
·  HAVA DURUMU  
·  CUMARTESİ  
·  PAZAR  
·  KÜLTÜR & SANAT  

 


BELGELER

AB- KATILIM ORTAKLIĞI BELGESİ
KOPENHAG KRİTERLERİ



Devlet vatandaşa hesap vermeli

     ANKARA Milliyet

     AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümeti denetlemek için oluşturduğu birimi hizmete açtı. Vatandaştan gelecek şikâyet, talep ve ihbarları değerlendirmek üzere parti binasında AKP İletişim Merkezi (AKİM) oluşturan Erdoğan, "Devlete şeffaflık ve hesap verme anlayışı yerleşecek" dedi.
     Demokrasilerde halkın yönetimi denetleyebilmesi ve bilgi alabilmesinin olmazsa olmaz koşullar olduğunu belirten Erdoğan, "Devlette yalın ve şeffaf yönetimin sağlanmasına, devlet millet kaynaşmasının tesisine, yönetimlerde hesap verme anlayışının yerleşmesine bu kanallar vesile olacaktır" diye konuştu.
     Uygulama, Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki Beyaz Masa projesi ile aynı şekilde planlandı. Vatandaşın gelerek şikâyetini, ihbarını, talebini iletmek için bilgisayarlı masalar oluşturan yönetim, bu talepleri anında muhataplarına iletecek. Başta hükümet üyeleri olmak üzere şikâyet ile ilgili gelen cevaplar, uygun zamanlarda vatandaşa bildirilecek.
     



 SİYASET


Zirveden ‘Hayır’ çıktı
Erdoğan: Çözümsüzlük yolumuzu tıkıyor
Ankara’nın simgesi ‘Hitit Güneşi’dir
Siirtliler, Malatya’ya özeniyor
‘Atatürkçüyüz’ dediler, kurtuldular
Ruhsatsız ‘Pompalı’ toplanacak
Adalette DGM operasyonu
Devlet vatandaşa hesap vermeli


 SAYFA BAŞI 




© 2002 Milliyet