14 Nisan 2003 Pazartesi
 
 
 BİZE ULAŞIN | ARŞiV | KÜNYE | HABER İNDEKSİ |  SIK KULLANILANLARA EKLE |  AÇILIŞ SAYFASI YAP  
  ·  SON DAKİKA       
  ·  ANA SAYFA    
  ·  GÜNCEL         
  ·  SİYASET         
  ·  EKONOMİ         
  ·  YAZARLAR         
  ·  SPOR         
  ·  DÜNYA         
  ·  YAŞAM         
  ·  MAGAZİN         
  ·  SAĞLIK         
  ·  KADIN & MODA         
  ·  ASTROLOJİ         
  ·  OTOMOBİL         
  ·  ÇİZERLER         
  ·  BİLİM & TEKNİK         
  ·  TV'DE BUGÜN         
  ·  İŞ YAŞAMI         
  ·  OMBUDSMAN         
  ·  HAVA DURUMU         
  ·  CUMARTESİ         
  ·  PAZAR         
  ·  KÜLTÜR & SANAT   
  ·  SERİ İLAN         


Bugünkü koşullarda bile yıl sonu büyüme yüzde 3.6

Merkez Bankası Başkanı Serdengeçti, 4'üncü gözden geçirmenin uzamasına, Irak'taki operasyona karşın 2003 büyümesini en kötü şartlarda yüzde 3.6 beklediklerini söyledi

     EKONOMİ SERVİSİ

     Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti, Irak sorunu, dördüncü gözden geçirmenin uzamasına karşın 2003'te yüzde 3.6 büyüme beklediklerini dile getirdi. Serdengeçti, IMF ve Dünya Bankası bahar toplantıları için gittiği ABD'de yaptığı sunumda, büyüme ve enflasyon konularında bilgi verdi.
     2002 büyüme tahmininin yüzde 3 iken yüzde 6.5'e yükseltildiğini ancak yüzde 7.8 gerçekleştiği hatırlatılan sunumda, yılbaşında 2003 büyüme hedefinin yüzde 5 olduğu hatırlatıldı. IMF ile yürütülen dördüncü gözden geçirmenin uzun sürmesi, Irak sorununun turizm ve petrol gelirlerini etkilemesi, ocakta yüksek olan sanayi üretiminin diğer aylarda parlak olmaması gibi nedenlerle beklentinin yüzde 3.6'ya indiği bilgisine yer verildi.
     
     'Irak, istikrarı riske atabilir'
     Sunumda, Irak'ta sürdürülen askeri operasyonun finansal istikrar hedefini riske atabileceği uyarısında bulunuldu. Merkez Bankası'nın para politikası için geçen yıl aldığı önlemler yanında bu yılda pazardaki etkinliğin artırılarak vergideki çarpıklıkların giderileceği, repo ve bankalararası para piyasası işlemlerindeki BSMV'nin kaldırılacağı bilgisine yer verildi.
     
Enflasyon hedefi değişmedi
     Merkez Bankası Başkanı Serdengeçti, sunumunda 2003 yılı için yüzde 20 olarak belirlenen tüketici fiyat endeksinde (TÜFE) bir değişiklik beklemediklerini kaydetti. Sunumda, 2003 enflasyon hedefinin gerçekleşmesi; bütçedeki tedbirlere dayanıklılık, yapısal reform konusunda verilen sözlerin tutulması, düşük olan iç talep, Irak'taki gelişmelere bağlı olarak petrol ve döviz fiyatlarında ortaya çıkan sapmalara bağlanıyor.
     Tablolarla desteklenen sunumda, 58.6 katrilyona ulaşan TL mevduatlarında ve 69.5 katrilyon lira olan döviz mevduatlarında keskin hareketler beklenmediği kaydedildi. Vatandaşların elinde tuttuğu devlet tahvillerinin istikrarlı şekilde yükseldiği belirtilen sunumda, 21 Mart itibariyle bu rakamın 26.2 katrilyona yükseldiği ifade edildi.
     


SİYASET


Bugünkü koşullarda bile yıl sonu büyüme yüzde 3.6
AKP Hükümeti'nin ortaya koyduğu vizyon yetersiz
Nüfusun yüzde 6'sı gelirin üçte birini aldı
Kordsa İran'da fabrika satın aldı
Bu borç rahat döner
1 kilo kıyma için 8 saat çalışılıyor







Güngör URAS
Halkımız bonoyu sevdi


 2002 yılında ekonomide neler oldu
 18 Ocak 2002 tarihli Niyet Mektubu
 Ekonomi'de 2001 yılında neler oldu?
 Borsa ve döviz 2001 yılında nasıl bir seyir izledi?
 Acil Önlemler Paketi'nin tam metni
 Ekonomik programın tam metni


 Merkez Bankası
 Serbest Piyasa
 Serbest Piyasada Altın


 Ada - Bor
 Bor - Fin
 F-M - Lük
 M.Y - T.T
 Tac - Zor
 Para girişi olanlar
 İşlem hacmi en çok artanlar
 İşlem hacmi en çok düşenler
 En çok kazandıran
 En çok kaybettiren
 Borsa endekslerinin günlük panaroması
 İşlem miktarında ilk 20
 İşlem hacminde ilk 20
 Ağ.ort. kapanışının üzerinde olanlar
 Ağ.ort. kapanışının altında olanlar
 Fiyatı ve işlem adedi artan hisseler
 Fiyatı azalan işlem adedi artan hisseler
 Yılbaşından bu yana dibe en yakın hisseler
 Yılbaşından bu yana zirvesine en yakın hisseler


 A Tipi Fonlar
 B Tipi Fonlar