22 Temmuz 2003 Salı
 
 
 BİZE ULAŞIN | ARŞiV | KÜNYE | HABER İNDEKSİ |  SIK KULLANILANLARA EKLE |  AÇILIŞ SAYFASI YAP  
  ·  SON DAKİKA       
  ·  ANA SAYFA    
  ·  GÜNCEL         
  ·  SİYASET         
  ·  EKONOMİ         
  ·  YAZARLAR         
  ·  SPOR         
  ·  DÜNYA         
  ·  YAŞAM         
  ·  MAGAZİN         
  ·  SAĞLIK         
  ·  KADIN & MODA         
  ·  ASTROLOJİ         
  ·  OTOMOBİL         
  ·  ÇİZERLER         
  ·  BİLİM & TEKNİK         
  ·  TV'DE BUGÜN         
  ·  İŞ YAŞAMI         
  ·  OMBUDSMAN         
  ·  HAVA DURUMU         
  ·  CUMARTESİ         
  ·  PAZAR         
  ·  BUSINESS   


Başkanlığı CHP'ye kaptırmadı
   
AKP, İsrail dostu çıktı

   
Türkiye - İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu'na 289 milletvekili üye oldu. Filistin'in üye sayısı 40'ta kaldı. AKP, İsrail Grubu'na 183 üye ile katıldı

    GÜNSELİ ÖNAL Ankara

   
    AKP ve CHP arasında başkanlık savaşı yaşanan Türkiye - İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu'na 289 milletvekili üye olurken, Filistin dostluk grubunun üye sayısı 40'ta kaldı. Başkanlığa adaylığını koyan AKP'li Suat Kılıç ile CHP'li Gökhan Durgun, önce oyçokluğunu ele geçirmek için yarıştı. Durgun, ilk etapta 97 üye, Kılıç ise 108 üye buldu. Ancak Kılıç gruba partisinden üye kaydetmeye devam edince AKP'li üye sayısı 183'e çıktı. CHP'li üye sayısı 106'da kalırken, Kılıç da başkanlığı ele geçirdi.
   
    Kadınlardan İsrail'e büyük ilgi
    Kadın milletvekillerinin büyük ilgi gösterdiği dostluk grubuna AKP'den Zeynep Tekin, Reyhan Balandı, Remziye Öztoprak, Semiha Öyüş, Fatma Şahin, Zeynep Karahan Uslu, İnci Özdemir, Gülseren Topuz ve Serpil Yıldız, CHP'den de Gaye Erbatur, Özlem Çerçioğlu, Güldal Okuducu, Bihlun Tamaylıgil, Canan Arıtman, Türkan Miçoğulları üye oldu. Gruba üye olan AKP'nin "ağır topları" arasında TBMM Başkan Vekili Sadık Kırbaş, Grup Başkanvekili Haluk İpek, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Ergun Dağcıoğlu, Türkiye - ABD Dostluk Grubu Başkanı Egemen Bağış yer aldı.
   
    Filistin grubu için yarış olmadı
    CHP'li Yılmaz Ateş, İnal Batu, Onur Öymen, Mehmet Sevigen, Haluk Koç, Oğuz Oyan ve Abdülkadir Ateş de grubun üyeleri arasına girdi.
    Tek parti iktidarında hiçbir komisyon ve dostluk grubunun başkanlığı kaptırmak istemeyen, alınacak kararlarda söz sahibi olmak, kamuoyunu yönlendirmek için CHP'yle kıyasıya mücadele eden AKP, Türkiye - Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu'nun da başkanlığını yarışsız kazandı. AKP'li Hüseyin Tanrıverdi, Türkiye - Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olurken, AKP'li Fatma Şahin grubun Genel Sekreterliği'ne seçildi. CHP'den Şevket Gürsoy, Berhan Şimşek, Selam Yiğit ve Fahrettin Üstün de gruba üye oldu.
   
       
   
İsrailli Komutan Alpkaya'nın konuğu
    Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Alpkaya'nın resmi konuğu olarak Türkiye'ye gelen İsrail Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Yedidia Ya'ari Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda törenle karşılandı. İki ülke Deniz Kuvvetleri arasındaki ilişkiler konusunda görüş alışverişinde bulunacaklarını söyleyen Alpkaya, Ya'ari'nin, bugün, Gölcük Donanma Komutanlığı'nı ziyaret ederek incelemelerde bulunacağını kaydetti.
   
   
   
   

SİYASET


Mehmetçik Irak'ta en az 3 yıl kalacak
Gül'den ABD'ye uyarı...
Erdoğan: Eğitim 'özel'de kalmalı
Özkök-Gül'den uyumlu zirve...
Valilik kursuna inceleme
Yakış'ın şapkası Belarus'tan
Korumasıyla tek tip giyindi
AKP, İsrail dostu çıktı
'İtalya'ya Atatürk gerekiyor'
ÖSS'de başarı puanı karmaşası
Politika turu





Fikret BİLA
Yeni tezkere tartışması
Hasan CEMAL
Derviş'le CHP...
Güneri CIVAOĞLU
Baskın şoku
Derya SAZAK
BDDK ve batık bankalar


 Partilerarası Uzlaşma Komisyonunun uzlaşmaya vardığı Anayasa değişikliği metni için tıklayın
 AB Ulusal Programı (Giriş ve Siyasi Kriterleri)
 DGM Savcılığı'nın Milli Görüş davası mütalaası


 AB - Katılım Ortaklığı Belgesi
 Kopenhag Kriterleri


 DSP
 MHP
 ANAP
 DYP
 AKP
 SP
 CHP
 BBP


 ADANA
 ADAPAZARI
 ANKARA
 ANTALYA
 BURSA
 ESKİŞEHİR
 GAZİANTEP
 İSTANBUL
 İZMİR
 KOCAELİ
 KONYA
 SAMSUN