17 Eylül 2003 Çarşamba
 
 
 BİZE ULAŞIN | ARŞiV | KÜNYE | HABER İNDEKSİ |  SIK KULLANILANLARA EKLE |  AÇILIŞ SAYFASI YAP  
  ·  SON DAKİKA       
  ·  ANA SAYFA    
  ·  GÜNCEL         
  ·  SİYASET         
  ·  EKONOMİ         
  ·  YAZARLAR         
  ·  SPOR         
  ·  DÜNYA         
  ·  YAŞAM         
  ·  MAGAZİN         
  ·  SAĞLIK         
  ·  KADIN & MODA         
  ·  ASTROLOJİ         
  ·  OTOMOBİL         
  ·  ÇİZERLER         
  ·  BİLİM & TEKNİK         
  ·  TV'DE BUGÜN         
  ·  İŞ YAŞAMI         
  ·  OMBUDSMAN         
  ·  HAVA DURUMU         
  ·  CUMARTESİ         
  ·  PAZAR         
  ·  BUSINESS   


Bak şu Coni'nin derdine
   
Mehmetçik gelsin, biz eve dönelim

   
Amerikan askerleri, Türk askerinin yolunu gözlüyor. Türkiye'den gelecek askerleri heyecanla beklediklerini söyleyen Coniler, böylece kendilerine eve dönüş şansı doğacağını belirtiyor

        DIŞ HABERLER SERVİSİ

   
    ABD yönetiminin her kademesinden Türk askerinin Irak'ta görev alması yolunda çağrılar sürerken, Irak'taki Amerikan askerlerinin de Mehmetçik'i dört gözle ve heyecanla beklediği ortaya çıktı.
    Türk askerinin bölgeye gönderilmesiyle ilgili görüşleri sorulan Amerikan askerlerinin tümü, Türk askerlerini Irak'ta görmeyi çok istediklerini ifade etti, bazıları da şakayla karışık, "Türk askerinin bölgeye konuşlanmasıyla kendileri için eve dönme şansının doğacağını, bu nedenle Türkiye'den gelecek askerleri heyecanla beklediklerini" söyledi.
   
    Halkla kaynaşırlar
    Bağdat ve çevresindeki üslerde görüştüğü Amerikan askerlerinden edindiği izlenimlerini aktaran AA muhabirine göre, askerlerin büyük bir kısmı, Irak'ta başka ülkelerin yardımlarına ihtiyaçları olduğunu, Türk askerlerinin, tecrübeleri sayesinde Irak'ın sorunlarını çözmede kendilerine yardım sağlayabileceklerini ve birlikte büyük işler yapabileceklerini ifade etti.
    ABD askerleri, Türk askerlerinin Irak'ın yeniden yapılanmasında öncü rol oynayacağına, ayrıca Müslüman oldukları için Irak halkıyla Amerikalılardan çok daha iyi kaynaşacağına işaret etti.
    El Sadun Caddesi'nde devriye gezen Çavuş McMillon ise daha önce Kosova'da Türk askerleriyle birlikte görev yaptığını ve bu nedenle Türk askerini tanıdığını belirterek, Türk ordusunun tecrübesi ve yeteneğiyle Irak'ta çok büyük işler yapacağından emin olduğunu söyledi.
   
    İnanılmaz bir şey
    Irak'a Türk askerinin gönderilmesi ihtimalinden haberleri olmadığını söyleyen bazı ABD askerleri ise bunu şaşkınlık ve sevinçle karşıladıklarını gizlemediler.
    Nitekim Filistin Oteli önünde mevzilenen Amerikalı askerlerlerden isminin açıklanmasını istemeyen biri, böyle bir ihtimalden kendilerine söz edilmesinin ardından, heyecanlanarak, "Ciddi mi? Bu inanılmaz bir şey" dedi. Askerlerin bazıları da, şakayla karışık olarak, "Türk askeri gelsin ki biz evimize gidelim" diye konuştu.
    Bağdat Uluslararası Havaalanı yakınlarındaki, eski adı El Ridvaniye Sarayı olan Victory Üssü'ndeki Amerikalı askerler de, diğerleriyle benzer görüşler öne sürdü.
   
   
   

DÜNYA


Mehmetçik gelsin, biz eve dönelim
Powell: Iraklılar hassas
Gizli kararname devrede
Arafat'ı CIA kurtarmış





Sami KOHEN
İstiyor... İstemiyor...


 2002 yılında dünyada yaşananlar...
 Dünyada 2001 yılında neler oldu?
 2001 yılında Türkiye'nin dış ilişkileri