01 Ocak 2004 Perşembe
 
 
 BİZE ULAŞIN | ARŞiV | KÜNYE | HABER İNDEKSİ |  SIK KULLANILANLARA EKLE |  AÇILIŞ SAYFASI YAP  
  ·  SON DAKİKA       
  ·  ANA SAYFA    
  ·  GÜNCEL         
  ·  SİYASET         
  ·  EKONOMİ         
  ·  YAZARLAR         
  ·  SPOR         
  ·  DÜNYA         
  ·  YAŞAM         
  ·  MAGAZİN         
  ·  SAĞLIK         
  ·  KADIN & MODA         
  ·  ASTROLOJİ         
  ·  OTOMOBİL         
  ·  ÇİZERLER         
  ·  BİLİM & TEKNİK         
  ·  TV'DE BUGÜN         
  ·  İŞ YAŞAMI         
  ·  OMBUDSMAN         
  ·  HAVA DURUMU         
  ·  CUMARTESİ         
  ·  PAZAR         
  ·  BUSINESS   
  ·  POPULER KÜLTÜR   


Popstar albümüne giremeyen şarkılar

   
'Türkiye Popstar' albümünde, 13 finalist istedikleri değil, izin alabildikleri şarkıları okuyabildi. Hatta kimisi, 'ikinci tercihini' bile gönlünce söyleyemedi

        Ali'ce
Ali Eyüboğlu

   
    Türkiye'nin olay yarışma programı Popstar'ın albümü görücüye çıktı.
    Ercan Saatçi'nin prodüktörlüğünü, Ahmet Özden'le Reha Falay'ın müzik direktörlüğünü yaptığı 'Türkiye Popstar' albümünde, yarışmanın 13 finalisti şu şarkıları okudu: Firdevs "Kıyamam", Abidin "Çöpçüler", Elena "Neler Oluyor Bize", Barış "Bu Gece Son", Müge "Ellerimde Çiçekler", Bayhan "Seninle Olmak Var Ya", Ceyda "Aldırma", Aydan "Avuçlarım Kanıyor", Eser "Bebeğim", Evren "Alışamadım", Serkül "Kar Beyazdır Ölüm", Selçuk "Bir Garip Yolcuyum", Alpay "Gel Barışalım Artık."
    Ama, Popstar finalistlerinin bir de okuyamadıkları şarkılar var. Yarışmanın tartışmalı ismi Bayhan, bestecisi ve söz ortağı Sezen Aksu izin verdiği halde, sözlerde payı olan Aysel Gürel, "Ben o adama şarkımı vermem" deyince "Sen Ağlama"yı okuyamadı.
   
    Aksu: Onun hatırası var
    Elenince Armağan Çağlayan'ı bile ağlatan Evren Mevlanaoğlu da, albüm için Candan Erçetin'in "Onlar Yanlış Biliyor" şarkısını seçti.
    Ama Erçetin, "O şarkıyı kendi projemde kullanacağım" deyince, Evren bu kez de, Mirkelam'ın "Unutulmaz"ını okumak istedi. Mirkelam da izin vermeyince, Evren'e "Alışamadım" kaldı.
    Müge Ökten'in seçtiği parça ise "Bambaşka Biri"ydi. Albümde eserleri kullanılan Sezen Aksu, İlhan Şeşen, Ercan Saatçi, Ufuk Yıldırım, Tayfun Duygulu, Metin Özülkü gibi besteci ve söz yazarları MESAM'a ödenecek telifle yetinirken, "Bambaşka Biri"nin söz yazarı Fikret Şenes 5 milyar peşin telif talep etti. DMC de parçayı repertuvardan çıkardı.
   
    Bayhan'ı dinlemek!
    Popstar'ın favorilerinden Barış Kömürcüoğlu da, albümde Sezen Aksu'nun "Beni Unutma"sını okumak istedi. Aksu, "O, Onno Tunç'la benim çok özel bir şarkımızdı. Başka eserimi okusun" deyip, "Bu Gece Son"a izin verdi.
    Ve Bayhan... Onu CD'den dinlerken insan, 'ameliyat olacak hastaya narkoz vermişler, o da kendinden geçerken şarkı sayıklıyor' hissine kapılıyor. "Seninle Olmak Var Ya" biterken, sanki Bayhan da son nefesini veriyor. Bayhan'ın güçlü bir sesi yok ama ilginç bir yorumu var. Yorumuyla deforme ettiği her şarkıdan yeni bir şarkı yaratıyor. İnsan, her şarkının "Bayhanca"sını da dinlemek istiyor.
   
   

MAGAZİN


Popstar albümüne giremeyen şarkılar
"Anlamsız sözlerle beste yapıyorlar..."
Türkiye'yi fethetti sıra şimdi Avrupa'ya geldi
İstanbul yeni yılda coşacak






ŞENAY DÜDEK