03 Mart 2004 Çarşamba
 
 
 BİZE ULAŞIN | ARŞiV | KÜNYE | HABER İNDEKSİ |  SIK KULLANILANLARA EKLE |  AÇILIŞ SAYFASI YAP  
  ·  SON DAKİKA       
  ·  ANA SAYFA    
  ·  GÜNCEL         
  ·  SİYASET         
  ·  EKONOMİ         
  ·  YAZARLAR         
  ·  SPOR         
  ·  DÜNYA         
  ·  YAŞAM         
  ·  MAGAZİN         
  ·  SAĞLIK         
  ·  KADIN & MODA         
  ·  ASTROLOJİ         
  ·  OTOMOBİL         
  ·  ÇİZERLER         
  ·  BİLİM & TEKNİK         
  ·  TV'DE BUGÜN         
  ·  İŞ YAŞAMI         
  ·  OMBUDSMAN         
  ·  HAVA DURUMU         
  ·  CUMARTESİ         
  ·  PAZAR         
  ·  BUSINESS   
  ·  POPULER KÜLTÜR   
  ·  EGE   


Hangi takımın taraftarı şampiyon?

   
Taraftarlar stüdyoya gelip futbol bilgilerini yarıştıracak. Doğru cevapları, takımlarının hanesine puan olarak yazılacak. "Şampiyon Taraftar" 13 haftalık bir mini ligin ardından Kanal D'de belli olacak

        Tuba Akyol

   
    Taraftar takımını şampiyon yapabilir mi? Tribünleri doldurur; verdiği bilet parasıyla maddi, yaptığı tezahüratlarla manevi olarak takımına destek olur elbette. Ama takımını şampiyon yapabilir mi?
    "Yapabilir" diyor, pazar günleri saat 17.00'de Kanal D'de yayınlanacak olan yeni yarışma programı "Şampiyon Taraftar"ın genel koordinatörü İlhan Uzundurukan: "Bu yarışmada taraftarlar takımları adına yarışacak. Türkiye'de yıllardır 'Hangi takımın taraftarı daha büyük?' tartışması var. Biz de dedik ki hep takımınız sahada mücadele ediyor, siz tribünde destek oluyorsunuz. Bu kez siz sahaya buyurun. Ve bilginizle, davranışlarınızla yarışın. Bakalım, hangi takımın taraftarı daha büyük?"
   
    "Şampiyon Taraftar" nasıl bir yarışma?
    Bugüne dek Türkiye liginde şampiyonluk yaşamış dört büyük takımın; Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un taraftarlarının kapışacağı bir bilgi yarışması. Her hafta takımların aldığı puanlar toplanıyor. Sezon sonunda, yani 13 hafta sonra kulüplerin aldığı bu puanlar şampiyonu belirliyor.
   
    Yani her hafta bir "şampiyon taraftar" ilan edilmeyecek. Tıpkı lig gibi...
    Evet. Ligde kim şampiyon olacaksa olacak ama taraftarların heyecanı bitmeyecek. Çünkü lig bittikten bir hafta sonra, yani 13 hafta sonra, bu yarışmada en yüksek puanı alarak "şampiyon taraftar" olan kulüp belli olacak.
   
    Ne zamandır bu proje üzerinde çalışılıyor?
    Sportsnet'in stratejik planlama bölümü bir buçuk yıldır bu proje üzerinde çalışıyor. Deneyimli bir spor adamı Ümit Tarhan ve ekibi yarattı bu yarışmayı.
    "Futbolcuların eşleri, aşkları da sorulacak"
   
    Futbolla ilgili bir bilgi yarışması kadınlar için sıkıcı olmaz mı? Kadınlar da futbolla ilgileniyor ama kaç yılında kim şampiyon olmuştu falan gibi bilgiler hala birçok kadına çok yabancı.
    Türkiye'de yaptığımız araştırmalara göre kadınların yüzde 48'i futbolu birebir takip ediyor ya da futbola ilgi duyuyor. Artık kadınlar çok da uzak değil yani futbola. Bir de bu yarışma, bir bilgi yarışması olmasının yanı sıra aynı zamanda bir eğlence programı. Futbol tarihi, futbol kuralları ya da güncel futbol sorularının yanı sıra futbolcuların eşleriyle, aşklarıyla ilgili magazin soruları da olacak.
   
   
Aman dikkat! Bu sunucuların sarı kart gösterme yetkisi var

   
"Şampiyon Taraftar"ın sunucuları Ece Erken ve Yunus Günçe stadyum gibi tasarlanmış stüdyoda, bir maç atmosferi içinde kıyasıya rekabet eden taraftarlara hakemlik yapacaklar

    Ece Erken: "Bu yarışma ilk ve tek. Çok başarılı olacağına yüzde 100 eminim"
    Koyu bir Beşiktaş taraftarıyım ben. İnönü'deki her maça gitmeye çalışırım. Futbol bilgime güvendiğim için bu yarışmanın sunuculuğunu üstlenmek cazip geldi bana. Ben bu yarışmada disiplinli bir hakemim. Kuralları hatırlatıp onların uygulanmasını sağlayacağım. Yunus da tribünleri coşturacak.
    "Şampiyon Taraftar"ın çok başarılı olacağına eminim. Futbolla ilgili her şey Türkiye'de ilgi çekiyor. Bu yarışma ise hem futbolla ilgili hem de eğlenceli bir içeriğe sahip ve bu anlamda ilk.
    Yunus Günçe: "Futbolun kaba yanını değil, eğlenceli yanını ön plana çıkaracağız"
    Bu yarışma bence çok heyecan verici bir proje. Çünkü daha önce yapılmamış bir iş, çok doğru bir iş ve her şeyden önemlisi futbolun eğlenceli tarafını ortaya çıkaran bir iş. Futbolun kavgacı, hırçın yüzünün değil eğlenceli yanının altının çizilmesini çok önemsiyorum. Bu yüzden bu proje bana çok yakın geldi.
    Ben koyu Beşiktaşlıyım. Ama tabii yarışmada taraf tutmak gibi bir şey söz konusu olamaz. Biz orada sadece sorulara aracılık edeceğiz. Yarışmacılar bilgileri ile puan kazanacaklar. n





 Donatella Piatti
 Sarıkız''ın Anıları
 Tuba Akyol
 İlhan Uçkan
 Yalvaç Ural