03 Mart 2004 Çarşamba
 
 
 BİZE ULAŞIN | ARŞiV | KÜNYE | HABER İNDEKSİ |  SIK KULLANILANLARA EKLE |  AÇILIŞ SAYFASI YAP  
  ·  SON DAKİKA       
  ·  ANA SAYFA    
  ·  GÜNCEL         
  ·  SİYASET         
  ·  EKONOMİ         
  ·  YAZARLAR         
  ·  SPOR         
  ·  DÜNYA         
  ·  YAŞAM         
  ·  MAGAZİN         
  ·  SAĞLIK         
  ·  KADIN & MODA         
  ·  ASTROLOJİ         
  ·  OTOMOBİL         
  ·  ÇİZERLER         
  ·  BİLİM & TEKNİK         
  ·  TV'DE BUGÜN         
  ·  İŞ YAŞAMI         
  ·  OMBUDSMAN         
  ·  HAVA DURUMU         
  ·  CUMARTESİ         
  ·  PAZAR         
  ·  BUSINESS   
  ·  POPULER KÜLTÜR   
  ·  EGE   


Bütçeden 1 katrilyonluk daha kesinti kararı

    ANKARA Milliyet
   
    IMF 7 katrilyon liralık mali açık için yeni kaynak bulunmasında ısrar edince, hükümet, kamu hizmet ve yatırımlarından daha fazla kesinti yapma kararı aldı. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bütçedeki kesinti oranının yüzde 10'dan yüzde 13'e çıkarılacağını açıkladı. Böylece bütçede 3.5 katrilyonluk ödeneğin iptalini öngören ek bütçe büyüklüğü 4 katrilyon 550 trilyona çıkacak.
    Unakıtan bütçe kesintisindeki 3 puanlık artışla ilgili açıklamasını 81 ilin deftardarları ve gelirler bölge müdürleri ile toplantı sonrasında yaptı. Yüzde 13'lük kesintinin yatırım ödeneklerini de kapsadığını belirten Unakıtan, "GSM gelirlerinden ilerleyen dönemde gelecek gelirleri yatırımlarda kullanarak aradaki açığı azaltmak istiyoruz" dedi. Bazı hükümet üyelerinin gıdada KDV indirimine gidileceği açıklamasının hatırlatılması üzerine Unakıtan, "Gıdada KDV indirimi yönünde kısa vadeli çalışma kesinlikle yok" ifadesini kullandı. Unakıtan, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorkink'in cep telefonu iletişiminden alınan vergilerin yüksek olduğu yönündeki eleştirilerine ise, "Vergi indiriminden önce hesabın çok iyi yapılması gerektiğini" belirterek yanıt verdi.
   
    Hamiline çek bitiyor
    Kayıtdışı ekonominin ödeme aracı haline gelen hamiline çek uygulamasına son vereceklerini ve bankalardan geçmesi gereken 10 milyarlık para sınırının biraz daha azaltılacağını da belirten Unakıtan, "Bazı kimseler, banka hesaplarını, kendi adına değil çaycısının, şoförünün, hizmetçisinin adına açıyor, bunların peşine düşeceğiz" dedi.
    Vergi beyannamelerine performans kriteri getirdiklerini de anlatan Unakıtan, "Aynı sektördeki firmaları bu yöntemle karşılaştıracağız. Bu asla hayat standardını geri getirmek değil" dedi.
   
   
'İşhanı yapıp satalım' talimatı
    Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, defterdarlarla yaptığı toplantıda Hazine'nin gayrimenkullerinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Unakıtan, "Bütün malımızın, mülkümüzün farkında olacağız. (Milli Emlak'ın olan bir yer yeşil saha olsun, şöyle olsun.) Hayır. Değerli yerlerimizi belki hemen paraya dönüştüremeyiz, ama oraya işhanı yapılabilir ve beş - altı misli daha fazla para elde edebiliriz. Emlakçıları çağırın, fikir alın" dedi.
   
   

EKONOMİ


'Bankalar satılacaksa canlı satılsın'
'Bu vergiyle hizmet üretilmez'
Tekel'e üçlü finansman
SPK'dan konut sorununa ipotek piyasası çözümü
YATIRIM FONLARI VE BONO
İlaçta ucuzluk başladı
Bütçeden 1 katrilyonluk daha kesinti kararı
CHP'den, kobaltta özelleştirme tepkisi
İş Bankası taşıt kredisini düşürdü
Çin kalemine damping vergisi
SSK'lıya özelde acil ameliyat
PTT Bank, bugün faaliyete başlıyor
Kılıçoğlu, tekrar Eximbank'a atandı





Meral TAMER
"Euro bizi yaktı, 6 sıfır da sizi yakacak"
Güngör URAS
Trabzonlu bu kez partiye değil, adaya oy verecek
Serpil YILMAZ
Sanki başbakan seçiyorlar
Yaman TÖRÜNER
İç ve dış borçlar ödenebilir mi?


 2002 yılında ekonomide neler oldu
 18 Ocak 2002 tarihli Niyet Mektubu
 Ekonomi'de 2001 yılında neler oldu?
 Borsa ve döviz 2001 yılında nasıl bir seyir izledi?
 Acil Önlemler Paketi'nin tam metni
 Ekonomik programın tam metni


 Merkez Bankası
 Serbest Piyasa
 Serbest Piyasada Altın


 Ada - Bor
 Bor - Fin
 F-M - Lük
 M.Y - T.T
 Tac - Zor
 Para girişi olanlar
 İşlem hacmi en çok artanlar
 İşlem hacmi en çok düşenler
 En çok kazandıran
 En çok kaybettiren
 Borsa endekslerinin günlük panaroması
 İşlem miktarında ilk 20
 İşlem hacminde ilk 20
 Ağ.ort. kapanışının üzerinde olanlar
 Ağ.ort. kapanışının altında olanlar
 Fiyatı ve işlem adedi artan hisseler
 Fiyatı azalan işlem adedi artan hisseler
 Yılbaşından bu yana dibe en yakın hisseler
 Yılbaşından bu yana zirvesine en yakın hisseler


 A Tipi Fonlar
 B Tipi Fonlar