21 Mart 2004 Pazar
 
 
 BİZE ULAŞIN | ARŞiV | KÜNYE | HABER İNDEKSİ |  SIK KULLANILANLARA EKLE |  AÇILIŞ SAYFASI YAP  
  ·  SON DAKİKA       
  ·  ANA SAYFA    
  ·  GÜNCEL         
  ·  SİYASET         
  ·  EKONOMİ         
  ·  YAZARLAR         
  ·  SPOR         
  ·  DÜNYA         
  ·  YAŞAM         
  ·  MAGAZİN         
  ·  SAĞLIK         
  ·  KADIN & MODA         
  ·  ASTROLOJİ         
  ·  OTOMOBİL         
  ·  ÇİZERLER         
  ·  BİLİM & TEKNİK         
  ·  TV'DE BUGÜN         
  ·  İŞ YAŞAMI         
  ·  OMBUDSMAN         
  ·  HAVA DURUMU         
  ·  CUMARTESİ         
  ·  PAZAR         
  ·  BUSINESS   
  ·  POPULER KÜLTÜR   
  ·  EGE   


Ankara'nın Kıbrıs şartları

   
Erdoğan, Özkök ve Gül, dünkü toplantıda Kıbrıs'ı masaya yatırdı. İkili görüşmelerden bir sonuç alınamadığı vurgulanan zirvede, bundan sonra izlenecek yol da belirlendi

       
    Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İsviçre'de yapılacak 4'lü Kıbrıs zirvesi öncesinde Türkiye'nin 4 şartı olduğunu açıkladı. Başbakanlıkta dün Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök ve Abdullah Gül'ün katılımıyla Kıbrıs zirvesi düzenlendi. Zirve sonrasında "Hassasiyetlerimizi teyit ettik" diyen Gül, Türkiye'nin 4 şartını şöyle sıraladı: "Ortaya çıkacak anlaşmanın Rumlar tarafından delinmesinin önlenmesi, iki kesimliliğin güçlendirilmesi, Türkiye'nin garantörlüğü ve askeri varlığının sürmesi, Ada'ya Türkiye'den gidenlerin huzur içinde hayatlarına devam etmesi."
    Kıbrıs'ta yarın sona erecek ikili görüşmelerde gelinen noktanın masaya yatırıldığı toplantıda, birkaç küçük konu dışında Türk ve Rum talepleri arasında bir yakınlaşma olmadığı tespiti yapıldı.
    Gül, Başbakan'ın bugün Denktaş'ı ikna için telefonla arayacağını da açıkladı. İsviçre'de, Türk tarafının izleyeceği strateji şöyle olacak:
    • 4'lü toplantıda da bir mutabakat çıkması zor gözüküyor. O nedenle iki taraf da kamuoyuna oynayacak. Dünyaya sürecin bu noktaya Türkiye sayesinde geldiği her fırsatta vurgulanacak.
    • 13 Şubat'ta New York'ta varılan mutabakata göre İsviçre'de de uzlaşma olmazsa planın son halini BM Genel Sekreteri Kofi Annan hazırlayacak. O nedenle 4'lü toplantıda asıl hedef BM'yi ve Annan'a Türkiye'nin "sınırlı sayıdaki" vazgeçilmez değişiklik talepleri yönünde etkilemek.
   
   
'Kabul etti' dedirtmem
    KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş, 24 Mart'ta başlayacak dörtlü zirveye gitmemesinin gerekçesini dün açıkladı. Denktaş, şunları söyledi: "Halkıma mesaj verebilmek için gitmiyorum. O mesaj da, 'Tehlikeli bir durumdayız. Hakkımız olanları alamadığımız takdirde, halkımızın dikkatli hareket etmesi' mesajıdır. Bunu yapmak mecburiyetindeydim. Aksi takdirde 'Denktaş da gitti, Denktaş da kabul etti' diye New York'ta olduğu gibi, benim önüme yığarak, halkımızın kabul edemeyeceği şeyleri kabul ettirmek için oyunlara tevessül edilebilirler. Ben buna gelmem."
   
   
   

SİYASET


Ankara'nın Kıbrıs şartları
'Kararı birlikte veririz'
'Tek adam' havası
Baykal duymasın!
Baykal: Bombacı'nın babası AKP'li aday
Politika turu





Fikret BİLA
Akdağ'ın mektubu
Hasan CEMAL
Mavi bir hafta!
Güneri CIVAOĞLU
GS ve AKP
Derya SAZAK
Duvara Karşı


 Partilerarası Uzlaşma Komisyonunun uzlaşmaya vardığı Anayasa değişikliği metni için tıklayın
 AB Ulusal Programı (Giriş ve Siyasi Kriterleri)
 DGM Savcılığı'nın Milli Görüş davası mütalaası


 AB - Katılım Ortaklığı Belgesi
 Kopenhag Kriterleri


 AKP
 ANAP
 BBP
 CHP
 DSP
 DYP
 MHP
 SP


 ADANA
 ADAPAZARI
 ANKARA
 ANTALYA
 BURSA
 ESKİŞEHİR
 GAZİANTEP
 İSTANBUL
 İZMİR
 KOCAELİ
 KONYA
 SAMSUN