Telsim'in satışına mahkeme engeli
Bakan Yıldırım, Telsim'e, Uzan Grubu'nun el koymaya karşı açtığı dava sonuçlanmadan kimsenin talip olmayabileceğini söyledi
GÜLÇİN ÜSTÜN Ankara
Uzan Grubu'nun el konulan şirketi Telsim'in satışı, grubun TMSF'nin el koyma kararına karşı açtığı davaya takıldı.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Uzan Grubu'nun İmar Bankası'ndan dolayı devlete yüklediği 8.5 katrilyon liralık faturanın ödenmemesi üzerine şubatta TMSF tarafından el konulan Telsim'in satışına ilişkin soruları yanıtladı. Yıldırım, Uzan Grubu'nun açtığı dava sonuçlanmadan Telsim'in satılmasının doğru olmadığını belirterek, "Satılır, ama grubun TMSF'nin uygulamasının aleyhine açtığı dava var. Bu dava sonuçlanmadan böyle bir girişim yapmak doğru değil. Yapsak da talipliler pek ilgi duymazlar" dedi.
Yıldırım, Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci'nin "Telekom'un özelleştirmesi mayıs sonuna yetişmeyebilir" yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise, "Bizim hala takvimimiz geçerli" dedi.
Yıldırım, yabancı yatırımcıların TT'ye ilgi gösterdiğini bildirdi. Yatırımcıların kendisine ve Özelleştirme İdaresi'ne geldiklerini söyleyen Yıldırım, "Çeşitli ülkelerden ilgilenen gruplar var. İtalya, Finlandiya, Uzakdoğu'dan ilgilenenler var. Yerli yatırımcılardan Koç ve Sabancı talip. Ama bu yatırımcıların ne kadar ciddi, ne kadar ciddi olmadığını şu anda bilmiyoruz" dedi. Yıldırım, TT'nin değer tespitinde son kararı Bakanlar Kurulu'nun vereceğini, kendilerinin de taliplilerin durumunu gözden geçirerek, genel durumu tespit edeceklerini söyledi.
EKONOMİ

İmar komisyonuna Fransız başkan
İmar davasında yumruklar konuştu
Greenspan'den yüksek faiz sinyali
Her yıl 550 bin kişiye iş yaratmak gerekiyor
YATIRIM FONLARI VE BONO
İhracat rekorunda Anadolu imzası var
Shell çok fena yakalandı
Toyota yeni Corolla Verso ile ihracatta zirveyi hedefledi
'Bu bira bizimki kadar iyi'
Telsim'in satışına mahkeme engeli
Twigy, reklamla patladı
Turkcell 19.2 milyon dolar ödeyecek
'Türkiye'ye daha çok yatırım gelebilir'
Reel kazanç düştü verimlilik arttı
Pompalara takılacak yazarkasaya erteleme
Microsoft savaş odası hazırlıyor
|