
|
|
|
 |
|
|
Kaliteye sarılalım
Kalite Derneği'nce düzenlenen 5. Mükemmelliği Arayış Sempozyumu başladı. Konuşmacılar, "Dünya değişiyor. Bu değişimden yararlanabilmek için kaliteye sarılmak gerekiyor" ortak görüşünde birleşti
Mert İlkutluğ
Kalite Derneği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen 5'inci Mükemmelliği Arayış Sempozyumu AKM'de başladı. Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği, Ege Sanayi Odası, Ege Genç İşadamları Derneği ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nin desteklediği sempozyumun bu yılki ana teması "Kalite Kültürü, Değişim ve Türkiye" olarak belirlendi.
Üç gün süreccek
Üç sürecek sempozyumun açılışında konuşan Kalite Derneği İzmir Şubesi Başkanı Şener Muter, küreselleşen dünyada başarılı olabilmek için çağdaş yönetim kalitesinin büyük önem taşıdığını söyledi. Türkiye'nin yönetim kalitesinin artırılmasına katkı için çalıştıklarını belirten Muter, şöyle dedi:
"Toplam kalite yönetimi, aile hayatında bile uygulanabilecek bir anlayıştır. Artık bütün dünyada iş yapma biçimleri değişiyor. Çalışanlarını geliştirmeyen, ekip çalışmasına inanmayanların başarı şansı yok. Yeniliklere açık olmamız lazım. Bu yüzden toplumun tüm kesimlerine, sokaktaki insana ulaşıp kaliteyi anlatmalıyız."
EBSO Başkanı Salih Esen de Türkiye'nin çevresinde çok büyük ve önemli değişimler olduğunu, bunlardan yararlanabilmek için kaliteye sarılmak gerektiğini kaydetti. Atatürk OSB İdare Komitesi Başkanı Hilmi Uğurtaş ise özel sektörle birlikte kamunun da eğitim, sağlık gibi alanlarda kalitesini yükseltmesine ihtiyaç olduğunu bildirdi.
DEÜ Rektörü Emin Alıcı, "Kaliteli yaşam zenginliktir ama zengin olmak her zaman kaliteyi getirmeyebilir. Kaliteye ulaşmanın yolu eğitimden geçiyor. Bu yüzden eğitime daha fazla kaynak aktarılması gerekiyor. Zenginliğin yolu akıl ve bilim satmaktır. Kalite bir yaşam biçimidir" diye konuştu.
Katılım eleştirisi
EÜ Rektörü Ülkü Bayındır da, 5 - 10 yıl önce herkesin kuşku ile yaklaştığı kalite kavramının bugün bütün kesimler tarafından geniş anlamda kabul gördüğüne dikkat çekti. ESİAD Başkanı Mehmet Ali Kasalı ise bugün açıklanacak kalite ödülü için başvuran firma sayısının az olmasını eleştirdi.
|
|
|

|
|