|
 |
|
|
Üç bilinmeyenli denklem...
Bence / Fatih Tanfer
Bir gazeteci haberine şöyle bir başlık atar. "Kardinalin öldüğünü söyleyenler var, yşadığını da. Ben hiç birine inanmıyorum." İkinci Lig A kategorisi'nin son haftasına girilirken, Göztepe ve İzmirspor'un durumlarını anlatan en güzel ifadenin bu olduğuna inanıyorum.
Göztepe'ye haftalardır "Düştü" dediler, yazılarımı takip eden sayın okurlarım, iyi bilirler ki, 5 hafta evvel "Göztepe'yi dört galibiyet kurtarabilir" diye yazmıştım. Sarı Kırmızılı ekibin puanı şu an 30. Bir fazla galibiyet alsa, 33 olacaktı. Bu hafta Kocaelispor karşısında alınacak galibiyet sonrası hiçkimseyi beklemeden kurtuluşunu ilan edecekti.
Yazarken bile sıkılıyor
İzmirspor ise Erciyesspor'a sahasında son dakika golüyle mağlup olmasa, yine herşey değişik olacaktı. Kısacası, yukarıdaki söz gibi, iki takımımızın da küme düştüğüne de inanmıyorum, kurtulduğuna da.
İşin doğrusu, İzmirspor'un ligde kalması, kendi elinde. "Yen Mersin İdman Yurdu'nu, kurtul. Yenilme Mersin'e Göztepe kurtulsun." İnsan bu varsayımları yazarken bile sıkılıyor ki ben varsayımlara göre yorum yapılmayacağına inanan bir kişiyim.
Maupertuis demiş ki şu anda zor olmayan, güzel bir problemi çözmek isterdim. "Güzel" demiş ama, İzmir'de oturacaksın, futbol yorumu yapacaksın, 2.Lig A Kategorisi'ndeki Göztepe ve İzmirspor'un durumlarını düşüneceksin, maalesef bir tanesini her şartta 2.Lig B Kategorisi'ne uğurlayacaksın.
Bir tanesi nasıl kurtulur diye her İzmirli gibi oturup hesap yapacaksın. Elbette çok zor bir iş. İzmir ve Ege futbolu için iyi bir başlangıç yapalım. Göztepe ve İzmirspor'dan bir tanesi kurtulsun. Bu düşüncenin gerçekleşmesi İzmirspor'un elinde.
Hazırlıklı olmalarıı gerek
İzmirsporlu genç kardeşlerim yüreklerini, eforlarımı ve forma aşklarını sahaya yansıttıkları taktirde, bunu başaracaklarına inancım sonsuz. (Mersin İY'nin, Kocaeli yenilgisi sonrasında çıkan olaylar nedeniyle hala bir cezası yok. Demekki maç Mersin'de oynanacak.)
Bu olaylar, İzmir ve Manisa'da olsaydı, neler olurdu? Manisa - Kocaeli maçı sonrası verilen cezalar gibi!
İzmirsporlu futbolcular, Mersin'de oynanacak bu müsabakada her türlü sıkıntıya ve strese hazırlıklı olmalılar. İnşallah yetkililer de tedbirlerini alırlar. Bursaspor - Ç.Rizespor müsabakası benzeri olaylar olmaması için saha içi ve saha dışı güvenlik sağlanır. İzmirspor için bu mücadeleden yılmak diye bir şey düşünülemez. Ve yılmamalıdır da.
Aslında ortaya tam bir üç bilinmeyenli denklem çıkmıştır. Bu denklemin çözümü, umarım ki, kurallar dahilinde oynanacak müsabakada ve yeşil zeminden çıkmalıdır. Burada esas kötü yazgı, Levent Eriş için geçerlidir. Yıllarca formasını terlettiği, teknik adamlığını yaptığı İzmirspor'u yenerek çalıştırdığı takım, Mersin'in kümede kalmasına çalışacaktır. Açıkçası onun yerinde olmak istemezdim. Eriş'i de iyi anlamak gerek. Ona kızacak kişiler bile, kendilerini Levent Eriş'in yerine koyarak değerlendirmeliler.
Denklemin taraftarından birisi olan Göztepe'nin ise kulağı Mersin'de olurken, kendisinin kurtuluş yolundaki "Olmazsa olmaz" şartı, Kocaelispor'u yenmek olacaktır. Yenecek ve bekleyecek. Ah o bekleme süresi var ya. Tam bir ömür kadar. Yaşamın en büyük zevki, başkalarının yapılamaz dedikleri şeyi, yapabilmektir. Umarım ki İzmirspor, önce kendisi, sonra İzmir için Mersin'de yapılamaz denileni başarır.
egespor@milliyet.com.tr
|
|
|

|