Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 14 Mayıs 2004 / Cuma  
Bugünkü Milliyet Gazetesi      Business      Otomobil      Popüler Kültür      Cumartesi      Pazar      Ege  
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik
Nişantaşı baharı karşılıyor

Nişantaşı'nda düzenlenen 2004 Bahar Şenliği kapsamında ressam, mimar ve tasarımcıların eserleri sokakları süsledi. Eserler arasında 6 bin 500 kelebek de var, kocaman bir kokteyl bardağı da...

Yiğit Karaahmet


Baharın gelmesiyle havalar ısındı; sokaklar, ağaçlar çiçek açtıkça renklendi. Kışın kasvetinden yavaş yavaş kurtulmaya başladık. Nişantaşı sokakları da bahardan nasibini aldı. Şişli Belediyesi'nin düzenlediği 2004 Bahar Şenliği kapsamında İstanbul'un sürekli etkinliklere sahne olan semti, yine kapısını sanatçılara açtı. Semtin cadde ve sokaklarında tasarımcıların ve mimarların yaptığı bahar temalı çalışmalar sergileniyor. Örneğin Nişantaşı'nın buluşma noktalarından olan Yargıcı mağazasının önündeki büyük ağaçta kanat çırpan bembeyaz kelebekler var. Rumeli Caddesi üzerinde ise 40'a yakın karikatürcünün çalışması sergileniyor. Sonra yürürken karşınıza bir anda devasa bir kokteyl bardağı çıkabiliyor. Alışverişten yorulup semtin en "in" cafelerinden Salomanje'ye gidenler içeri girmeden önce üstünde aşk şarkılarının sözleri bulunan kapıdan geçiyorlar. Bunların dışında şenlik kapsamında Yaratıcı Çocuklar Derneği'ne bağlı okulların öğrencilerinin hazırladığı resimler, Habitat Parkı'na kurulacak yapay tırmanma duvarı da görülebiliyor. Nişantaşı'nın es geçmediği baharın tadını siz de çıkarın. Hazır havalar iyi giderken Nişantaşı'nda şöyle bir turlayıp eserleri inceleyin. 15 Mayıs'a kadar vaktiniz var. Kapanışta da Nişantaşı sokaklarında büyük bir parti verilecek. Ve sokaklar bir dahaki sergiyi beklemeye başlayacak.

"Hareketli bir şeyler koymak istedim"
Server Demirtaş (Ressam)
Yargıcı mağazasının önündeki ağaca kelebekler koyduk. Yaklaşık bir ayda bitirdik. Bunların çoğu motorlu olduğu için hareket ediyor. Bahar deyince benim aklıma ilk etapta kelebek gelmiyor. Ama hareketli, insanlara heyecan verecek şeyler olsun istedik. Tamamen çiçek, böcek gibi bir şey olmasını istemedim. Kelebeklerin tamamını da takamadım zaten. Ama ağacın üstünde 6 bin 500 adet kelebek var. Geçen sene Akmerkez'in girişine arılar koymuştum.

Nişantaşı'nın ortasında salıncak
Cüneyt Aksoy (Tasarımcı)
Ben iki tane çalışma hazırladım. Biri Gönül Bahçesi adlı salıncak. Diğeri de Kırıntı'nın önünde yer alan planör. Gönül Bahçesi'ni yapmak bir haftamı aldı. Planörün tasarımı daha önceden yapılmıştı, bir gecede bitirdim. Sanatçının bilinçaltında olan şeylerdir bunlar ve kişiye göre değişir. İzleyiciyi de çalışmanın içine almak istedim. Bunlar halka karşı yapılmış işlerdir. Benim tasarımım herkesin kendini Nişantaşı'nın ortasında sallanırken bulması için yapıldı.

"Projeyi bir-iki saatte hazırladım"
Kerem Küçükgürel (Öğrenci)
Benim projem Monoflora, Milli Reasürans Pasajı'nın girişinde bulunuyor. Dünyanın evrimsel değişimini stilize etmeyi amaçlıyor. Ben bu değişimi her yıl gözlemlerim. Bu eseri de bir-iki saatte hazırladım. Mekanın son derece doğadan kopuk, gökyüzünü bile göremeyen bir şekilde olması, eserimin de parlak tonlarda renklendirilmesi bu zıt durumu vurguluyor.

"Bu sefer bahar bana aşkı hatırlattı"
Günseli Kato (Ressam)
Bahar için bir Uzakdoğu kapısı tasarladım. Adını da "Japonyalı olduğum" için Kutsayan Kapı koydum. Üstüne baharı anlatan şarkı ve türkülerden sözler yazdım. Bu tasarımı Salomanje'nin önünde sergiliyoruz. Mekanın sahibini çok sevdiğim için bir de onun portresini yaptım. Bir ayda bitirdik. Bu sefer bahar bana aşkı ve şarkıları hatırlattı.

"Renkli, hafif bir kokteyl hazırladım"
Orkun Ertem (Grafik sanatçısı)
Bahar kokteyli hazırladım ve bir haftada tamamladım. Benim yapacağım çalışmayla ilgili dört-beş alternatif çıkmıştı. Kokteyl renkli ve hafif bir içecek olduğu için bütün çalışmalar arasından onu seçtim. Kokteyl aynı zamanda Nişantaşı'na daha uygun bir form. Yapılan çalışmalar arasında en çok ağaçlara konan kelebekleri beğendim.

CUMARTESİ
Nişantaşı baharı karşılıyor
"Annem beni lunaparkta gondola bile bindirmezdi"
Tam mevsimine göre Ege yemekleri
Annelere hediyeler
"Pırlanta nefes" ile mutlu ol
Austin Powers modası
İstanbul'da müzikli "erguvan zamanı"
Annenizi pikniğe götürebilirsiniz
Hipnoz





Donatella Piatti
Sarıkız''ın Anıları
Tuba Akyol
İlhan Uçkan
© 2004 Milliyet