Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 19 Mayıs 2004 / Çarşamba  
Bugünkü Milliyet Gazetesi      Business      Otomobil      Cumartesi      Pazar      Ege  
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik
KKTC'de erken seçim rüzgârı esiyor...

KKTC Başbakanı Talat, CTP - DP koalisyon hükümetinden istifaların ardından, erken seçim alternatifini değerlendirdiklerini söyledi

SEFA KARAHASAN Lefkoşa


KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) - Demokrat Parti (DP) koalisyonunda gerçekleşen milletvekili istifalarının ardından, "erken seçimin alternatiflerden biri olduğunu" vurguladı. Hükümet olarak ne yapılacağına en kısa sürede karar vereceklerini söyleyen Talat, "Çünkü yüzde 65 çözüm çoğunluğu şu an mecliste yoktur. Temsil edilmiyor. Bunu meclise yansıtmak ancak seçimle olabilir" dedi.
Bir kabulü sırasında gazetecilerin erken seçimle ilgili bir hazırlık olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Talat, "Bir değerlendirme aşamasındayız. Çeşitli alternatifler söz konusuydu. Ancak öyle görünüyor ki, bu alternatifler ciddi bir şekilde değerlendirilip sonuçlandırılmak zorundadır artık" diye konuştu.
CTP - DP koalisyonunun 50 sandalyelik Cumhuriyet Meclisi'ndeki sandalye sayısı, DP milletvekilleri Ahmet Kaşif ve Ünal Üstel ile CTP Milletvekili Nuri Çevikel'in istifasıyla 23'e inmiş ve hükümet meclisteki çoğunluğunu kaybetmişti.

KKTC'ye ilk turist kafilesi

LEFKOŞA Milliyet

Kıbrıs'a tatile gelen turistlerin Güney - Kuzey ayrımı yapmadan her iki bölgeyi de ziyaret edebilmelerini öngören Yeşil Hat Tüzüğü çerçevesinde, dün ilk turist kafilesi Rum kesiminden KKTC'ye geçti. Güney Kıbrıs'a tatil yapmaya gelen turistlerden oluşan 88 kişilik ilk kafile, iki otobüsle Metehan Sınır Kapısı'ndan KKTC'ye geldi. İngiltere, Almanya, Belçika ve İsveç gibi ülkelerden gelen turistlerin oluşturduğu kafile, Girne bölgesinde tarihi ve turistik yerlere yapacağı gezinin ardından, tekrar Güney'e geçecek.




SİYASET
Sezer: Laikliğe farklı tanım olmaz
AB son kez uyardı
KKTC'de erken seçim rüzgârı esiyor...
Baykal'a kurultay baskısı
Avrupa, 'Vicdani ret' hakkı istiyor
'Aile kurumu olmasa Arjantin'e dönerdik'
'Meslek lisesi sayısı artacak'
'Fıkıh okuyan vali yapılacak'





Fikret BİLA
Doktor milletvekilleri
ABD, 2003 - 2004 İnsan Hakları Raporu'nu yayı...
Hasan CEMAL
Reform treni!
Suudi Arabistan'da kadınların araba kullanmas...
Güneri CIVAOĞLU
Dünsüz bugün olmaz..
Sevdiğim söylemlerden biri de, "damıtılmış ku...


 AB Ulusal Programı (Giriş ve Siyasi Kriterleri)


 AB - Katılım Ortaklığı Belgesi
 Kopenhag Kriterleri
© 2004 Milliyet