|
 |
|
|
Gücümüzü birleştirelim
İTB Başkanı Yemişçi, Ege Bölgesi'ndeki 18 ticaret borsasını anonim şirket kurmaya çağırdı, "Yeni TOBB yasası buna izin veriyor" dedi
İZMİR DHA
İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Yemişçi, Ege Bölgesi'ndeki ticaret borsalarını ortak bir anonim şirket kurmaya çağırdı, "Gücümüzü birleştirip, ürün borsası oluşturalım" dedi.
Ege Bölgesi'nde faaliyet gösteren 18 ticaret borsasından temsilciler, yeni TOBB Kanunu'nun getirdiği düzenlemeleri değerlendirmek ve tescil ücretlerini görüşmek üzere toplandı. İTB Meclis Salonu'ndaki toplantıda kanun hakkında bilgi veren Yemişçi, yeni yasanın borsaların birleşmesi ve şubeleşmesine izin verdiğini hatırlattı. Yemişçi, "Ancak bu yönde bir zorlama yok" dedi. Yemişçi, ilçe borsalarının kapanacağı şeklindeki söylentilerin de asılsız olduğunu açıkladı.
Yeni bir çehreye bürünecek
Yeni yasanını ticaret borsalarının anonim şirket olarak ürün borsaları oluşturabilme hakkı verdiğini ve bu borsaların kurulacak lisanslı depolarla irtibatlı çalışabileceğini belirten Yemişçi, şöyle konuştu: "Türkiye ekonomisindeki bu iki yeni kavram içinde ticaret borsalarının yer almaması düşünülemez. Bu dönemde yeni bir açılıma adım atmak biz yöneticilerin görevidir. Ege'deki borsalar olarak biraraya gelip, bir anonim şirket çatısı altında ürün borsaları oluşturmalıyız. Ürün borsalarının tamamen ticaret borsalarından kurulması ve lisanslı depoculuk şirketlerinin içinde borsaların da olmasını istiyoruz. Birlikte Türkiye Pamuk Ürün Borsası A.Ş. gibi bir kurum oluşturmayı hayal ediyorum."
Denizli Ticaret Borsası Başkanı İlter Panayır, tescil ücretlerinde bir anlaşma sağlanırsa, buna kendilerinin de uyabileceğini belirtti.
Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hayati Nizamoğlu ise ortak tescil oranı belirlemenin, ticaret borsaları arasındaki güvene bağlı olduğunu söyledi.
|
|
|

|