|
 |
|
|
Olur tarafı yok
Kiracı olan bir okuyucumun şikâyeti var. Oturduğu apartmandaki kapıcı dairesinin elektrik, su ve yakıt parasını aralarında bölüşüyorlarmış. Umumiyetle kapıcı dairesinin bu tür giderleri kat malikleri tarafından karşılanır. İyi ama okuyucumun apartmanında ufak bir sorun var, kapıcı dairesinde kapıcı oturmuyor ki, kiracı oturuyor. İyi mi?
Okuyucum da soruyor, kapıcı dairesinde kiracının oturması doğru mu? Onun giderini benim ödemem yasal mı?
Kapıcı dairesinde bir kiracının oturması için kat maliklerinin tümünün buna izin vermiş olması lazım, ancak dikkat ederseniz problem kiracıyı değil binadaki kat maliklerini ilgilendiriyor. Ancak kapıcı dairesinde kiracı oturması halinde buraya ait elektrik, yakıt ve su parasının kiracılar dahil binada oturanlar arasında bölüştürülmesine hiçbir mana veremedim. Kapıcı dairesinde oturan kiracının ortak giderini kat malikleri karşılıyor ise apartmandaki diğer kiracıların günahı ne, onlarınkini de üstlensinler olsun bitsin.
Olmaz tabii, bu işin şakası, iyi ama işin şakaya gelir tarafı da yok ki. Kapıcı dairesinde kapıcı oturuyor olsa tamam, iyi ama kiracı oturuyor, nasıl olacak?
Nasıl olacak kiracı kendi parasını ödeyecek, kiracıdan bu iş için para istendiğinde de kiracı bunu ödemeyecek, o kadar. Her "para ver" denildiğinde para verilir mi? Her şeyin bir oluru var, bunun oluru yok.
tamerheper@host.com
|
|
|

|