Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 30 Haziran 2004 / Çarşamba  
Bugünkü Milliyet Gazetesi      Business      Otomobil      Cumartesi      Pazar      Ege      Vitrin  
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik
Miting olunca bırakıldılar

Irak'ta rehin alınan 3 Türk işçi serbest kaldı. Dışişleri Bakanı Gül, NATO'ya karşı düzenlenen mitinglerin, rehinelerin bırakılmasında etkili olduğunu belirtti

DIŞ HABERLER SERVİSİ - İSTANBUL Milliyet


Irak'ta terör örgütü El Kaide'ye bağlı Cemaat - i Ettevhid ve Cihad örgütü tarafından rehin tutulan üç Türk işçi serbest bırakıldı. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, rehinelerin serbest kalmasında NATO karşıtı mitinglerin etkili olduğunu kaydederek sivil toplum örgütlerine teşekkür etti.
Örgüt, El Cezire televizyonunda yayınlanan bir video kaset aracılığıyla yaptığı açıklamada Abdulselam Bakır, Mehmet Bakır ve Mustafa Bal'ın Müslüman olmaları ve Türkiye'de ABD Başkanı George W. Bush aleyhinde gösteriler düzenlenmesi sebebiyle serbest bırakıldığını bildirdi.

Örgütlere teşekkür
Gül, Zirve'nin sürdüğü sırada yaptığı açıklamada, Diyarbakırlı üç Türk vatandaşının serbest kaldığı haberini kendi kaynaklarından doğruladıklarını bildirdi. Gül, "Bu gelişme bizi mutlu etti. Sivil toplum örgütleri vatandaşların serbest kalması isteklerini dile getirdi, bunun çok etkisi olduğunu düşünüyorum ve teşekkür ediyorum" dedi.

'Müslümanız diye iyi davrandılar'

Geç saatlerde Diyarbakır'a ulaşan Mustafa Bal, Abdulselam Bakır ve Mehmet Bakır yakınlarıyla hasret giderdi. Bakır, Musul'da Samara kentine giderken arabalarının bozulduğu ve bir garaja sığındıklarını bu sırada 10 kişi tarafından rehin alındıklarını söyledi. Bakır, "Serbest bırakılmamızda Müslüman oluşumuzun büyük etkisi oldu" dedi.




SİYASET
TÜRKİYE AB'YE AİT
Avrupa'da din devleti olmaz!
Önce elini göster, sonra tokalaş!
Chirac'ın tek korkusu Fransa'daki dengeler
Erdoğan: İstanbullulardan sıkıntı için özür diliyorum
Miting olunca bırakıldılar






Hasan CEMAL
Amerika, Türkiye, Avrupa!
Başkan Bush, Türkiye'nin duymak istediği ne v...
Güneri CIVAOĞLU
Karne notu
Afganistan'da uzun süre kalmış bulunan gazete...


 AB Ulusal Programı (Giriş ve Siyasi Kriterleri)


 AB - Katılım Ortaklığı Belgesi
 Kopenhag Kriterleri
© 2004 Milliyet