Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 14 Temmuz 2004 / Çarşamba  
Bugünkü Milliyet Gazetesi      Business      Otomobil      Cumartesi      Pazar      Ege      Vitrin  
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik
'Müzakere, bizi AB'nin en hızlısı yapar'

EKONOMİ SERVİSİ

Coca - Cola Avrupa, Avrasya ve Ortadoğu Grubu Başkanı Cem Kozlu, AB ile tam üyelik müzakerelerinin başlamasıyla birlikte, Türkiye'nin Avrupa'nın en hızlı büyüyen ülkesi durumuna geleceğini söyledi.
Uluslararası İş Akademisi'nin Stockholm'deki kongresinde, Uluslararası İşletme ve İş Yönetimi dersleri veren profesörlere, 'Manşetlerin Ötesinde, Türkiye - AB İlişkileri' konulu bir konferans veren Kozlu, "Üyelik tarihine kadar Türkiye'nin refah düzeyi ciddi biçimde yükselecek. Tahminler, Türkiye'nin yüzde 5 - 7 arasındaki istikrarlı büyüme oranıyla Avrupa'nın en hızlı büyüyen ülkesi olabileceğini göstermekte. Böylelikle 2012'ye kadar, GSMH 3 bin dolardan 6 bin 200 dolara ve kişi başına yıllık satın alma gücü de 6 bin 800 dolardan 9 bin 900 dolara yükselecektir" dedi.
Üyelik kararının Türkiye'nin modernleşme sürecini hızlandırarak ulusal kimlik tartışmalarına da son vereceğini söyleyen Kozlu, aksi bir kararın, ülkenin modernleşmesine engel olmak isteyenleri güçlendireceğini vurguladı. Kozlu, 41 yıllık uzun bekleyişten sonra, 'ayrıcalıklı ortaklık' ya da 'bekleme odası' gibi yarım çözümlerin düşünülemeyeceğini belirtti.






EKONOMİ
Aslıtürk'ü Maliye kurtardı
BDDK toplantı gününde Karamehmet ziyareti
'Müzakere, bizi AB'nin en hızlısı yapar'
Dolar 'Ayşe Hanım'ın kafasını karıştırıyor
TMSF: Tahsilatları iki üç yıl içinde bitireceğiz
'Yokuşta rekor kırıyoruz'
TEB, BNP ile nişanlandı
Telekom özelleşmesi gecikiyor
Türkler internette 1 trilyonluk alışveriş yaptı
Vakıfbank'tan Kamu - Sen'liye kredi
BKM, banka kartı için kampanya yapacak
Danıştay: Kentbank'a el konulması yanlış
Suriye ile ortak banka kurma önerisi geldi
YATIRIM FONLARI VE BONO






Meral TAMER
Yılın "düğün"ü ile ilgili gecikmiş bir yazı
Esra - Berat Albayrak çiftinin evlenme töreni...
Güngör URAS
'Teknoloji Bölgeleri'nde 160 firma 'bilgi üretiyor'
Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezunu, i...


 2003 yılında ekonomide neler oldu

© 2004 Milliyet