Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 26 Temmuz 2004 / Pazartesi  
Bugünkü Milliyet Gazetesi      Business      Otomobil      Cumartesi      Pazar      Ege      Vitrin  
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik
'Karaoğlan' giderayak 'iktidar olun' emri verdi

Yarım asırlık siyasi hayatını DSP kurultayında noktalayan Ecevit, gözyaşlarıyla uğurlandı, partideki bölünme sürecini anlatırken, 'Bölündükçe güçlendik' dedi

SALİHA ÇOLAK, AYDIN HASAN Ankara


DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, DSP'nin 6. Olağan Kurultayı'nda, partililerin yoğun sevgi gösterileri arasında, yarım asırdır içinde bulunduğu aktif siyaseti bıraktı. Genel başkanlık görevinden ayrılan Ecevit, partililere "Nasıl ben yaptıysam siz de yapacaksınız. İktidara geleceğimize inanıyorum" diye seslendi.
DSP'nin 6. Olağan Kurultayı dün Mustafa Özbek Kongre Salonu'nda yapıldı. Ecevit'in açılış konuşmasından sonra Kurultay Divan Başkanlığı'na, eski devlet bakanı Masum Türker seçildi.

'Uzman arkadaş': Derviş
Bülent ve eşi Rahşan Ecevit, salonda 'Halkçı Ecevit' sloganlarıyla karşılandı. Yaklaşık bir saat süren bir veda konuşması yaptı. Ecevit, eşi Rahşan Ecevit'in kendi siyasi hayatındaki rolüne değinerek, "Rahşan Ecevit'e, demokratik sola özgün katkılarını belirtmeyi görev bilirim" dedi. 2002 seçimleri öncesinde partideki bölünmeye işaret eden Ecevit, "Bölündükçe arındık, arındıkça güçlendik" diye konuştu.
Koalisyon hükümetinin başarılı olduğunu ifade eden Ecevit, dönemin devlet bakanı Kemal Derviş'i "ABD'den getirdiğimiz bir uzman arkadaşımızın da katkılarıyla erken seçime gidildi. İktidarda kalsaydık bu hükümetin 'Başardık' diye övündüğü enflasyon, DSP ve ortaklarınca düşürülecekti" sözleriyle eleştirdi. Çalışma bakanlığı döneminden başlayarak, işçi hakları konusunda yaptıklarını anlatan Ecevit, "İşçi haklarının hepsinin altında imzamız vardır" dedi.

Ben yaptım, siz de yapın
Demokratik sol hareketin 1960'lardan itibaren CHP içinden filizlendiğini belirten Ecevit, partililere "İktidara yeniden geleceğimize inanıyorum. Bu inancım, 12 Eylül öncesinde de, sonrasında da kanıtlandı. Yeniden iktidara geleceğiz. Gelmek zorundayız. Yeter ki, siz dayanışmayı sürdürün. Nasıl ben yaptıysam. Siz de yapacaksınız.Halkın ayağına kadar gideceksiniz" diye seslendi.

Dili sürçtü
Kıbrıs ve Kuzey Irak sorunlarına da değinen Ecevit, "ABD - AB, hayır dese de, Türkiye Kıbrıs'ta Türklerin hakkını koruyacaktır. Kıbrıs, Türkiye'nin güvenlik sorunudur. Bize dokunurlarsa karşılığını görürler" dedi. "Sizlere ve yeni seçilecek olanlara yürekten başarılar diliyorum" diyerek, partililere veda eden Ecevit'in kürsüden inişi sırasında Levent Yüksel'in "Bu gece son" adlı şarkısı çalındı.
Konuşmasında, Pamukova'daki tren kazası nedeniyle hükümeti eleştiren Ecevit, kazadan sadece makinistlerin sorumlu tutulamayacağını belirterek, "Bu kazanın siyasal sorumluları hesap vermeli" diye konuştu. Ecevit'in Pamukova yerine Pamukkale demesi de dikkat çekti.




SİYASET
'Karaoğlan' giderayak 'iktidar olun' emri verdi
Ecevit'in koltuğu Sezer'e
'Türbanlıyla Kemalist kadın buluşmaz!..'
Kasketli veda
Erdoğan'ın İran gündemi KONGRA-GEL
'AB Türkiye'yle müzakereye hazır'






Fikret BİLA
Ecevit'e vefa
DSP'nin dün gerçekleştirdiği 6. Olağan Kuruta...
Derya SAZAK
Ecevit'e veda
Türk solunun efsane lideri Bülent Ecevit, yar...


 AB Ulusal Programı (Giriş ve Siyasi Kriterleri)


 AB - Katılım Ortaklığı Belgesi
 Kopenhag Kriterleri

© 2004 Milliyet