Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 14 Ağustos 2004 / Cumartesi  
Bugünkü Milliyet Gazetesi      Business      Otomobil      Cumartesi      Pazar      Ege      Vitrin  
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik
Yaz biterken

Havalar ısınmaya, plaj mevsimi açılmaya yüz tutunca başlıyoruz diyete. İncelmek, şık görünmek için. Ama sonra... Unutmayın yaz yine gelecek!

Güneşin Aynası / Güneş Aynacı

Geldi, geliyor, sıcaklar başladı, yakıyor derken artık yazın son günlerini yaşıyoruz. Aslında daha bahar gelince başlarız yaza hazırlık diyetlerine ve spora...
Dilerseniz biz başa dönelim. Bütün kış neredeyse hareketsiz bir yaşamımız var. Soğuklarla artan karbonhidratlı besin isteği (ki bu ölçüyü kaçıracak boyutlarda oluyor) bir yandan moda, bir yandan giysilerle ortaya çıkan hatlar, kadınlar kadar erkeklerin de korkulu rüyası olmaya başlıyor.
Hele de şu düşük belli pantolon modası, bir felaket canım.
O pantolonlara girmek için incecik bir bel ve hiç çıkmaması gereken bir karın gerek. O nedenle şu karnı, mideyi ve basenleri iyice küçültmeli. Hem de bir ayda.
Ne de olsa Haziran kapıda. Ne güzel 7 - 8 aydır boş verdiğimiz her şey birden önemli oldu.
Asansör yerine merdivenden çıkalım. Burası yakın yürüyelim, kahvaltıda tereyağlı simit, boyoz yerine, nar gibi domatesle beyaz peynir ve kepekli ekmek yiyelim.
Boş verrrr!!!
Tüm bu söylemler Mayıs olunca değişiyor. Bir diyetisyen olarak o kadar çok yaşadım ki bu replikleri.
Yaz geliyor, tam 10 kilo vermeliyim.
Yaa! Bir ayda mı? Mümkün değil. Matematiksel olarak bile doğru değil.
Ama şu klinikte, şu kişi verdiriyor. Hem de 15 kilo. Şu zayıflama çayları için ne diyorsun. Yağları yakıyormuş, sabah limonlu su içince de yağlar eriyormuş.

* * *

Ah! Biz diyetisyenler neler çekiyoruz. İşi bilmek hem güzel hem de üzücü.
Çünkü elimizde bir sihirli değnek yok ki, aylarca yıllarca yanlış beslenmiş birinin büyük emeklerle biriktirdiği yağları, bir ayda yok edelim. O nedenle ne zayıflama çayıyla ne de bir ayda yapılacak yoğun egzersiz programlarıyla gider bu kilolar.

* * *

Sağlıklı beslenme bir yaşam biçimi, hayat felsefesidir. Sağlıklı beslenme süreklilik ister. Biliyorsunuz ki bu köşede sizlere İzmir ve çevresindeki mekanları ve ünlü isimleri tanıtıyorum. Bana birçok kişi, "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu olur mu" diyor. Ben de "Neden olmasın" karşılığını veriyorum.
Sağlıklı beslenme tatsız tuzsuz yemek yemek değil. Neyi, nerede, ne zaman, ne kadar ve nasıl yiyeceğinizi bilmektir.
Ne kadar şanslıyız ki en uzun ömürlü insanların yaşadığı bir memlekette yaşıyoruz. Ege'de.
Lütfen değerini bilelim. Ege'nin binbir çeşit ot ve sebzelerinden ve zeytinyağından vazgeçmeyelim.
Yaz bitiyor diye kendimizi koyuvermeyelim hemen. Yeni yıla kadar 5 ay var. Neden mayısı bekliyorsunuz?
Hadi bu 5 ayda 10 kilo vermeyi ya da beslenme biçiminizi tekrar gözden geçirmeyi hedefleyin.
Kısacası ne yediğinizin farkında olun.
Bakın o zaman alışkanlıklarınızı değiştirmek çok daha kolay olacak.

ege@milliyet.com.tr



EGE
Hortum ve hortumculuk
Yaz biterken
Eski bardacıklara neler oldu?
İzmir ve turizm





Ege Ana Sayfa
Ekonomi
Spor
Rehber


Kutlu Aktaş
Güneş Aynacı
Bülent Buda
Süha Tanrıöver

© 2004 Milliyet