Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 03 Eylül 2004 / Cuma  
Bugünkü Milliyet Gazetesi      Business      Otomobil      Cumartesi      Pazar      Ege      Vitrin  
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik
Mercan: Kaseti Tamer biliyordu

Seks şantajı davası duruşmasında sanık Burcu Mercan, ilişki kasetini Karadağlı ile 'reklam amaçlı' çektiklerini iddia etti

ESRA ALUS İstanbul

Oyuncu Tamer Karadağlı ve kuzeni Abbas Hilmi Karadağlı'ya, kadınlarla ilişkilerinin olduğu kasetle şantaj yaptıkları öne sürülen Burcu Mercan ve Deniz Karaca'nın yargılanmasına başlandı. İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki dün görülen duruşmaya, haklarında 3'er yıla kadar hapis istenen Mercan ile tutuksuz sanık Karaca katıldı. Sorgusu yapılan Mercan, poliste ifadesini baskı altında verdiğini iddia ederek, hakkındaki suçlamayı reddetti. Hakim Ümit Kaptan'ın "Neden gözaltına alındınız?" sorusuna Mercan, "Tamer şikâyet etmiş" karşılığını verdi.

'Birlikte planladık'
Hakim Kaptan'ın dava konusu kaseti sorduğu Mercan, "Kaset var. Tamer'le planladığımız bir olaydır. Reklam amaçlı... Tamer, Abbas'ın bilmesini istemiyordu. 'Sen bana şantaj yapıyormuş gibi davranırsın. Ben söyleyince de kaseti medyaya verirsin' demişti" diye konuştu. Karaca da, kasetten haberi olduğunu, ancak şantaj amaçlı kullanıldığını bilmediğini, Mercan'ın iddialarını da ilk defa duyduğunu öne sürdü.

'Dersleri aksayacak'
Mercan'ın avukatı Murat Eken de, müvekkilini şöyle savundu: "Müvekkilim 500 milyon lira borç istemiş, onu bile verememişler. 150 bin doları nasıl vereceklerdi? Müvekkilim öğrenci, tutukluluğunun sürmesi halinde dersleri aksayacak. Tahliyesine karar verilmesini istiyorum."
Mercan da, cezaevinde tehdit edildiğini ileri sürerek, tahliyesini talep etti. Ancak Hâkim Kaptan, Mercan'ın tutukluluk halinin devamına, müştekiler bir dahaki celsede hazır edilmediği takdirde sorumlular hakkında yasal işlem yapılacağının bildirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.




MAGAZİN
Mercan: Kaseti Tamer biliyordu
Zinadan, 'bekâr' kalarak korunuyor
Musti: İt ürür kervan yürür!
Özer inat etti aklını çeldi
Hande direksiyonu biraz zor 'buldu'
Tek bölümle Oscar şansını deneyecek
Berna Laçin'e Cem'den destek
Almanya'nın en şık erkeği bir Türk
Sultan, Mürivetsiz Mürivet'le dönüyor
Cümbür cemaat bayram ziyareti
Antalya'da ilk 'yıldız' elemesi
'Muhteşem İkili'den şok karar







ŞENAY DÜDEK

© 2004 Milliyet