Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 14 Eylül 2004 / Salı  
Bugünkü Milliyet Gazetesi      Business      Otomobil      Cumartesi      Pazar      Ege      Vitrin  
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik
IMF'yle borç azaltma ve işsizlik görüşülecek

Üç yıllık yeni stand - by görüşmelerinde odaklanılacak konular arasında işsizliğin düşürülmesi ve orta vadeli borç azaltma stratejisi de yer alıyor


Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi Rıza Moghadam başkanlığındaki heyet, Türkiye'yle imzalanması düşünülen üç yıllık yeni stand - by ile ilgili görüşmeler için 16 Eylül'de Türkiye'ye geliyor.
IMF Türkiye Temsilciliği'nden yapılan açıklamaya göre 29 Eylül'e kadar sürecek görüşmeler ekim başındaki IMF ve Dünya Bankası yıllık olağan toplantılarının ardından tekrar devam edecek.
"Türk yetkililer 2005 - 2007 için ekonomik programlarını hazırlıyorlar ve heyet stand-by düzenlemesinin mali destek sağlayacağı bu programın hedeflerini, politik içeriğini onlarla görüşecek" denilen açıklamada, görüşülecek önemli konular arasında yetkili makamların enflasyonu daha da düşürmek için hazırladıkları planların yer aldığı belirtildi. Açıklamada müzakere konularının ayrıntılarıyla ilgili şu görüşlere yer verildi:

Yeni iş alanları ve yatırım
"İşsizliğin düşürülmesi ve ekonomik büyümenin sürdürülmesine odaklanılarak, üç yıllık dönemde gerçekleştirilmesi planlanan yapısal ve kurumsal reformlar ele alınacak. Vergi yönetiminin ve rejiminin revizyonu, kamu maliyesinin yeniden yapılandırılması ve sosyal güvenlik alanında yapılması gereken reformlar gibi, Türkiye'nin mali yapısını bozabilecek konular müzakere edilecek. Yatırım ortamının iyileştirilmesi ve yeni iş alanlarının yaratılmasını sağlayacak düzenlemeler yanında, mali sektöre yönelik yeni reformlar ve özelleştirme stratejisi de gündeme gelecek."
Açıklamada, görüşülecek konular arasında hükümetin orta vadeli borç azaltma stratejisi ve bunun 2005 bütçesi açısından ne anlama geldiğinin de bulunacağı belirtildi.

Heyet 16 Eylül'de geliyor
Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamada da 16 Eylül'de gelecek olan IMF heyeti, öncelikle İstanbul'da özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile görüşecek. Daha sonra temaslarına 20 Eylül 2004 tarihinden itibaren Ankara'da resmi kurum ve kuruluş yetkilileri ile devam edecek.
Heyetin ziyareti kapsamında, son ekonomik gelişmeler ve yapısal reformlarda kaydedilen ilerlemeler değerlendirilecek ve orta vadeli ekonomik programda temel alacak yeni bir stand - by düzenlemesi konusunda görüşmelere başlanacak. 2 Ekim'de başlayacak IMF - Dünya Bankası yıllık toplantıları nedeniyle ara verilecek çalışmalara, ekim ayında devam edilecek.

'Sünnet düğünü hoşuma gitti'
Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Temsilcisi Hugh Bredenkamp, Devlet Bakanı Ali Babacan'ın oğlu Kerem Babacan için Bilkent Oteli'nde düzenlediği sünnet düğününde Türkiye'nin sadece ekonomik değil sosyal ve kültürel hayatını da öğrenmeye çalıştığını belirterek, Türkiye'yede ilk kez geleneksel bir törene katıldığını ifade etti. Bredenkamp, "İlk kez sünnet düğününe katılıyorum. Çok hoşuma gitti" dedi. Bredenkamp, bundan sonra da bu türden olaylara katılmaya gayret gösreteceğini söyledi. Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorkink de eşiyle katıldığı sünnet düğününde çok iyi vakit geçirdiğini, bu türden geleneksel, Türk folklorüne dayalı olayları çok sevdiğini belirtti.




EKONOMİ
IMF'yle borç azaltma ve işsizlik görüşülecek
'AB üyeliği perspektifi ekonomiyi kanatlandırdı'
Yüzde 8'lik zamma karşı memur cephesi
Fon'a 6 trilyonluk Star TV sürprizi
İhlas'tan 99.7 milyon dolarlık başvuru
Yabancıların portföyü 20.5 milyar doları aştı
Erdemir'e 10 danışman şirket teklif verdi
Hükümete Uzan Mercedes'i sorusu
'Şubatta eski paranın yüzde 95'i toplanır'
'YTL basımında aksama yok'
Bosch'da görev değişikliği
Avrupa'da 'Bay euro' tartışması
Batıkların kredi alacağı 7 katrilyon
'İvan' petrolü vurdu
İçkide reklama düzenleme
YATIRIM FONLARI VE BONO






Meral TAMER
Finish'e 5 kala ilk AB kutlaması
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızını evlen...
Güngör URAS
Kişi başı 4218 dolarla 1998'i yakalayacağız
Ekonomimiz bu yıl yüzde 10 büyürse (inşallah ...
Serpil YILMAZ
Kız kardeşler koşun haklarınız gidiyor!
Yazımın başlığında "kız kardeş" kelimesi olsu...


 2003 yılında ekonomide neler oldu

© 2004 Milliyet