|
 |
|
|
Gerçek taraftara düşen görev...
Mercek / İsmail Özelçinler
Esnaflığın temel kuralıdır. Bu kuralda "Müşteri her zaman haklıdır" mantığı ön plandadır. Çünkü, müşteriye biraz dır dır ederseniz, o müşteri velinimet olmaktan çıkar.
Bir başka bağlamda da, eğer müşteri verilen hizmetten memnun değilse, bir daha o dükkana veya işyerine gitmez, alış verişi keser. Eğer hizmet ve kalite tekrar yükselirse, müşteri o dükkana geri dönüp dönmeme hakkını kullanır. Ancak; memnun değil diye de, dükkan sahibine bağırıp çağırmaya, küfür etmeye ve orayı burayı yıkma hakkına sahip değildir.
İşte sevgili dostlar, değerli okurlar. Türkiye'deki futbol seyircisi profiline şöyle bir göz attığımızda, maalesef hala hoş olmayan bir tablo ile karşı karşıya geliyoruz.
Maalesef, Türkiye genelinde sabırsız, hazımsız ve her an patlamaya hazır bir seyirci topluluğumuz var. Takımları ve alınan sonuçlar iyi olduğunda onlarda iyi. İki maç kötü sonuç alındığında, başta teknik adam olmak üzere, yönetim ve futbolcular resmen hedef tahtası.
Sanki şampiyonluk kaçtı
Bu konuda örnekler çok. Ancak ben fazla uzağa gitmeyeceğim. Kısa kısa geçiştireceğim.
Önceki hafta Manisa'da yaşananlar, belleklerde taptaze duruyor. Vestel Manisa kendi sahasında Mardinspor'la berabere kalınca, bir grup taraftar kıyameti kopardı. Teknik Direktör Levent Eriş'in istifası istendi, yönetime veryansın edildi, kimi futbolcular da fazlasıyla nasibini aldı.
İnsaf be kardeşim... Daha ligin henüz 4. haftası. Sanki şampiyonluk kaçtı, herşey bitti. Geride daha 30 hafta var. Bu köprünün altından daha nice sular geçecek. Gerçekten takımını seven ve bu bilinci taşıyan bir taraftar, henüz dördüncü haftada bu tür davranışın içersine girmez.
Gerçek taraftar iyi günde de, kötü günde de takımını yürekten destekler, moral verir. Önemli olan kötü günde takımını kucaklamak.
Haaa, eğer takımının oynadığı futboldan memnun değilsen, alınan sonuçlar sizi rahatsız ediyorsa, yapacağınız en mantıklı hareket, takımınızı izlememe hakkını kullanıp, maçlara gitmezsiniz.
Bir futbol takımına, futbolculara, teknik adama ve yönetime verilecek en büyük ceza, taraftarlarının maça gelmemesi, onları terk etmesidir.
Lig daha çok şeylere gebe
Oysa, alınan kötü sonuçlar sonrası, taraftarlarının kötü tezahüratı ile karşı karşıya kalan futbolcular ve teknik adamlar, psikolojik olarak kendi sahasında oynayacakları maça, son derece gergin ve stresli çıkacaktır.
Rakip ne kadar zayıf olursa olsun, inanın; Vestel Manisa, bu hafta kendi sahasında oynayacağı Adanaspor maçına, bilinçaltına yerleştirdiği seyirci baskısı ile çıkacaktır.
Oysa, Mardinspor maçı sonrası Mersin deplasmanında rakibini 4-1 yenen Vestel Manisa, uzun maratonda ligin çok şeylere gebe olduğunu gösterdi. Kimse Mersin İdmanyurdu'nun zayıf bir takım olduğu tezini savunmasın. O takım Mardin'i deplasmanda 2 - 0 yenmişti. Ve Manisa'dan 1 puan çıkaran Mardinspor'da, geçen hafta Antalya gibi güçlü bir takımı 1 - 0 yendi. Çünkü birçok kişi, "Maksat üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek" tezinden hareket ediyor.
Kısacası, Vestel Manisaspor'a gönül veren taraftarlar, bu haftadan başlamak üzere, iyi ve kötü günde takımlarını alkışlayıp, arkalarında durmaları halinde, Vestel Manisaspor Süper Lig'e çıkacaktır.
Bekleyelim ve görelim.
egespor@milliyet.com.tr
|
|
|

|