|
 |
|
|
İstediğini alan İzmirspor oldu
Sportif / Gürsel Kuru
Grubun lideri Uşakspor İzmir'e on otobüs taraftarı ile birlikte geldi. Şampiyonlukta iddiasını bir anlamda seyircisiyle de ortaya koydu. Maçın başlaması ile birlikte, Uşakspor'un sahaya yayılışı ve oyun anlayışı rakibinden korkmadığını açıkca gösterdi. Oyunun kontrolünü de orta sahada sağlamak istedi. İzmirspor ise karşılaşmanın ilk yarım saatinde oldukca bocaladı.
İstekli ve arzulu oluşunu pozitif organizasyonlara dönüştüremedi. Kendi yarı alanından ceza alanına iki pasla gitmeyi başardı ancak, ceza alanı içerisinde altı yedi pas yaparak kalabalık savunmanın içinde boğuşmayı tercih etti.
Ayrıca takım halinde topu kazanmak için üstün efor ve mücadele ortaya kondu ama top kazanıldığında da tek pas bile yapılamadan, kaybedildi.
Savunmasında iki stoperle oynayan Uşakspor'un üstüne kanatlardan derinlemesine hücum organizasyonları yapmak yerine, kalabalık alanları ve yanlardan yüksek topları seçti.
Bu da rakip için ele geçirilmesi ve savuşturulması kolay ataklar oldu. 34. dakikada ise o ana kadar başarılı oynayan kaleci Ergin, golü adeta İzmirspor'a hediye etti. Bir yan ortada gelen topta Ergin boşa çıktı, Faruk bomboş pozisyonda golü buldu.
İkinci yarının başlaması ile birlikte Uşakspor oyunun kontrolünü ele aldı. Defansını dahi orta alan çizgisine taşıyarak rakip sahada oyun kurgusunu oluşturdu. Tek kale oynamasına karşın lider takımın foretini oluşturan oyuncuları arasındaki uyşumsuzluğu ve de beceriksizliği taraftarı bile çileden çıkaracak cinstendi.
Uşakspor'un pozisyon üretmeye ve gol bulmaya çalıştığı maçın 72. dakikasında İzmirspor baskıdan kurtulup, yakaladığı ender kontraataklardan birinde Şahsuvar'ın nefis kafa vuruşuyla hem golü buldu, hem de derin bir nefes aldı.
Bu nefesle de 90 dakikayı tamamladı ve Uşak'ı liderlik koltuğundan indirerek evine yolladı.
gkuru@milliyet.com.tr
|
|
|

|