Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 08 Kasım 2004 / Pazartesi  
Bugünkü Milliyet Gazetesi      Business      Otomobil      Cumartesi      Pazar      Ege      Vitrin  
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik
Kışın babaanneye merhaba yaz aylarında g - stringe veda

Günümüz moda ikonlarından değil, Grace Kelly, Audrey Hepburn, Brıgıtte Bardot gibi yıldızların tarzlarını çıkış alan modacılar, kış için Kelly'nin diz altı eteklerini, Hepburn'ün babetlerini tekrar yorumladılar. Yaz kıyafetlerinde ise g - strıng'e veda ediliyor

TREND / ESRA AKIN

2004 - 2005 sonbahar kış koleksiyonlarında, babaannelerimizden ilham alan markalar 1970'li ve 1980'li yılların bir karmasıyla karşımıza çıktı. Bu kış nereye kafamızı çevirsek kürke, dizaltı ve belden pilili eteklere, el örgüsü geniş şallara, yuvarlak burunlu ayakkabılara, babetlere ve tüvitlere rastlayacağız.
Moda 2002 ve 2003 yıllarında olduğu gibi dünyanın yakından takip ettiği Madonna, Britney Spears, Jeniffer Lopez gibi ikonları takip etmek yerine 1960'ların ve 1970'lerin yüzlerini ve tarzlarını koleksiyonlarının ilham kaynakları olarak belirledi. Grace Kelly, Audrey Hepburn, Brigitte Bardot gibi yıldızların tarzlarını çıkış alan modacılar ve markalar Kelly'nin diz altı eteklerini, Hepburn'ün babetlerini bu kış tekrar yorumladılar. Koleksiyonlarında 'Street Fashion' sokak modası akımını terk edip elitizmi seçen markalar, geçişlerinin en önemli göstergesini de broşları hayatımıza sokarak gösterdiler. Son üç yıldır neredeyse unuttuğumuz broşlar bu kış hayatımıza çok hızlı girdi. Şalların ve boğazlı kazakların üzerine takılan broşlar, ikişer ve üçer adet kullanılıyor.

Sınırlı üretim moda
Dünyada giderek yaygınlaşan 'sınırlı üretim' modasını Türkiye'de de sık sık görmeye başladık. Network, Sarar, Lacoste, Marks & Spencer gibi pekçok marka sınırlı sayıda üretip, fiyatlarını yüksek tuttuğu koleksiyonlarında müşteriye özel bir terzilik hizmeti sunmaya başladı. Bu özel koleksiyonların yanı sıra, pekçok yeni marka, İstanbul'da mağaza açmaya başladı. Danimarka menşeili asi marka S'nob By Nobless Türkiye'deki ilk mağazasını İstanbul'da açtı. Demsa iş kadınlarının şık markası Gerard Darel'i ve iç çamaşırı markası Women Secret'ı Türkiye'ye getirdi. Trendy genç kızların markası Accessorize iki mağaza açtı. Çok yakında da Shaya grubu Metrocity Alışveriş Merkezi'nde İngiliz ayakkabı devi Faith'in ilk şubesini açmaya hazırlanıyor.

Dekolte azaltıldı
Paris ve Milona moda haftalarında önümüzdeki yazın trendleri tanıtan modacılar, biraz da günah çıkartırcasına dekolteyi oldukça az kullanmışlar. G - string'e veda eden moda dünyası geometrik desenlerde tasarladıkları bikini ve iç çamaşırlarında kapalı üçgenlere, kalın bantlara ve geniş altları tercih etmişler. Herkesin merakla beklediği Christian Dior defilesinde izleyenler önümüzdeki yazın tasarımlarını görünce biraz da hayal kırıklığına uğradı.

BUSINESS
 Borcu, faiz dışı fazla çözer mi tartışması
 Editörden
 Cari açıkta 'bedelsiz' yükseliş
 İşsizin makus talihi dönmüyor!..
 ÖİB, bu yıl 14 kuruluşu sattı
 Buğday ambarı kurak Zeytin danesi ufak
 ÖTV'de tahsilat iyi ama gelir hedefinin yüzde 30 gerisindeyiz
 Holdingler YTL'ye hazır sıra AB'ye uyumda...
 'Benzin ve gıdada kredi kartı taksidini kaldıracağız'
 Yabancı sermayede umut ışığı
 Ana sektörler büyüdü, büyüttü
 Teknolojide hedefler yukarı çekildi
 Faizde Avrupa Birliği fırsatları sürüyor...
 Akılsızlık çağı
 Bush galip, dolar mağlup
 Petrol freni olmasa, büyüme hızlanacak
 Reklam sektörü havaya girdi, yüzde 40 büyüdü
 Kışın babaanneye merhaba yaz aylarında g - stringe veda





© 2004 Milliyet