|
 |
|
|
TMSF'yi kurşunladılar
TMSF'nin Zincirlikuyu'daki binası kurşunlandı. Saldırıda, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün ofisinin hemen üstünde bulunan TMSF Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nuri Oduncu'nun odası isabet aldı
Nedim Şener
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Zincirlikuyu'da bulunan yönetim binası kurşunlandı. Hafta sonu tatilinden sonra, dün sabah saat 08.00'da odasına giren Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Yönetim Kurulu üyesi, (eski Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı) Osman Nuri Oduncu, odasındaki kurşun deliklerini farketti. Durum emniyete haber verildi. Oduncu'nun 13'üncü katta bulunan odasının camına isabet eden kurşun ile ilgili incelemeyi Şişli Emniyet Müdürlüğü ekipleri yürütüyor.
Hedef Ertürk mü?
Kurşun isabet eden odanın, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün ofisinin hemen üzerindeki oda olması, 'başkanın hedef alınmış olabileceği' yorumlarına yol açtı. Sabah saat 08.30 dolayında Şişli Emniyet Amirliği'nden gelen ekiplerin yaptığı incelemenin ardından Laboratuar ve Kriminoloji Bölümü'nden bir ekip inceleme yaptı. Daha sonra Olay Yeri İnceleme Ekibi ve teknik ekipler kurşunlama olayı ile ilgili inceleme yaptı. İki katlı camın birincisini delen ancak ikincisini geçemeyen kurşunun 9 mm çapında olduğu belirlendi.
Uzmanlar, cama giriş eğimine göre saldırgan ya da saldırganların, kurşunu TMSF'nin karşısında bulunan üç binadan birinin çatısından atmış olabileceğini belirtti. Mermi çapının 9 mm olması, kullanılan silahın tabanca olduğu ihtimalini güçlendirirken, silahın 'MP5' olabileceği iddiası üzerinde de duruluyor. Böyle olması durumunda da saldırının Zincirlikuyu'nun, E5 Karayolu'na bağlantısından yapılmış olabileceği belirtiliyor. Yetkililer, saldırının kim tarafından yapıldığı konusunda bir açıklama yapmadılar.
|
|
|

|