
|
|
|
 |
|
|
Nüfus oranına göre korkunç hastalıkta İstanbul'u geçtik
İzmir, AIDS'te birinci sırada
Tesadüfi testler sonucu 170 kişide HIV virüsüne rastlandı. Gerçek sayının ise 3 bin 400 civarında olduğu tahmin ediliyor. Bu vahim tablonun asıl nedeni, sokak aralarındaki fuhuş yuvaları
GÜNÜN HABERİ
Rakamlar ürkütüyor
İZMİR'DE AIDS istatistikleri ürkütücü boyuta ulaştı. Resmi verilere göre, Türkiye'de, toplam 1082 kişide HIV virüsü tespit edilebildi. Bu hastaların 600'ü İstanbul'da, 170'i İzmir'de, 95'i de Ankara'da yaşıyor. Kentlerin nüfusu gözönünde tutulduğunda, İzmir milyonda 77'yle birinci sırada yer alıyor.
Ya kayıtdışı olanlar
İZMİR'İ, milyonda 50'yle İstanbul, milyonda 27'yle ise Ankara takip ediyor. AIDS ile Mücadele Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Melahat Okuyan, gerçek sayının ise daha korkunç olduğunu belirtiyor. Okuyan, kayıtlardaki verilerin, tesadüf sonucu anlaşılan vakaları yansıttığını ifade edip şöyle diyor:
Çoğunluğu kadın
"ÇÜNKÜ test alışkanlığımız yok. Kuşkuya düşen tahlil yaptırıyor. Bu nedenle dünyanın kabul ettiği gibi, resmi rakamları 20'ye katlamak lazım. Sonuç olarak İzmir'deki gerçek AIDS'li sayısı 3 bin 400 demektir. Hastalık genellikle sokak aralarındaki fuhuş yuvalarından ve korunmasız cinsel ilişkiden bulaşıyor."
|
|
|

|
|