Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 21 Aralık 2004 / Salı  
Bugünkü Milliyet Gazetesi      Business      Otomobil      Cumartesi      Pazar      Ege      Vitrin  
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik
'Muayene' işi 613 milyon dolara gitti

Araç Muayene İstasyonları hizmetinin özelleştirilmesi için iki ayrı bölge olarak açılan ihaleye toplam 613.5 milyon dolar ile en yüksek teklifi Akfen - Doğuş - TÜV SÜD Ortak Girişimi verdi

ANKARA Reuters

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca (ÖİB) Araç Muayene İstasyonları hizmetinin 20 yıllığına özelleştirilmesi için iki ayrı bölge olarak açılan ihalelerin nihai pazarlık görüşmeleri dün yapıldı. İki bölgeye ayrı ayrı en yüksek teklifi toplamı 613.5 milyon dolar ile Akfen - Doğuş - TÜV SÜD Ortak Girişim Grubu verdi. TÜV SÜD'ün Almanya'da araç muayene hizmeti veren bir şirket olduğu belirtildi.

Tur rekoru kırıldı
Aralarında İstanbul'un da bulunduğu Türkiye'nin kuzeyindeki illeri kapsayan birinci bölge ihalesine 11 firma katıldı. Elemeli yazılı turların ardından 203 milyon dolar üzerinden açık artırmaya geçildi. Açık artırmada 114 tur sonucunda Akfen - Doğuş - TÜV SÜD'ün verdiği 300.25 milyon dolarlık teklife ulaşıldı. Bu, özelleştirme ihaleleri tarihinde tur sayısı açısından rekor oldu.
Aralarında Ankara ve İzmir'in de bulunduğu Türkiye'nin güney yarısını kapsayan 36 ilden oluşan ikinci bölge ihalesine ise 11 ayrı grup teklif verdi. 21 sözlü turun ardından en yüksek teklif 313.25 milyon dolarla yine Akfen - Doğuş - TÜV SÜD tarafından verildi. ÖİB Başkan Yardımcısı İsmail Destan'ın başkanlığında yapılan pazarlık görüşmelerine Koç Ortak Girişimi, Kazancı Holding, Nurol - Esph OGG, Povem OGG ve Albayraklar da katıldı. İhale bedellerinin peşin ödenmesi halinde yüzde 10 indirim yapılacağı; vadeli ödemelerde ise dolar cinsinden Libor+2, TL cinsinden ise TEFE + yüzde 5 faiz uygulanacağı belirtildi. Araç muayene istasyonlarından 2003'te 154.7 trilyon lira gelir elde edilmişti.




EKONOMİ
Vergide indirim zamanı
Kalanı TMSF'ye verdi
Merkez'den sıkı takip
İş yükü ağır olana yüzde 30 zamlı maaş
Maliye, sanal kumarın peşinde
Yukos'ta Baikal tartışması
Dolara doğrudan müdahale gelebilir
'Muayene' işi 613 milyon dolara gitti
Bütçe maratonu başladı
Arıoğlu görüşmeyi terk etti
İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde AB paneli
'Ata Rakı Atatürk'ten değil, atalarımızdan geliyor'






Meral TAMER
Derviş mi yanılıyor, Yılmaz mı?
Gerek 17 Aralık öncesi, gerekse sonrasında Av...
Güngör URAS
Yatırım, üretim, tüketim için değil, istikrar ve iç borç için "ucuz faiz"
Ayşe Hanım Teyzem soruyor: "Merkez Bankası Ba...
Serpil YILMAZ
41 yıllık sendikacı Baydur gidiyor
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nu...


 2003 yılında ekonomide neler oldu

© 2004 Milliyet