Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 28 Ocak 2005 / Cuma  
Bugünkü Milliyet Gazetesi      Kariyerim      Business      Otomobil      Cumartesi      Pazar      Ege      Vitrin  
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Hakkâri'nin sabrı taştı

Depremden sonra kente gerekli yardımın ulaşmadığını söyleyen 500 kişi valiliğe yürüdü. Polis ve göstericiler arasında arbede yaşandı. Sloganlar atan grup, ancak cop ve biber gazıyla dağıtıldı

OSMAN BEKLEYEN, FEYAT ERDEMİR, BEHÇET DALMAZ Hakkâri DHA

Hakkâri'de, salı akşamı meydana gelen depremin ardından geceyi sokakta geçiren vatandaşlar dün gerekli yardım yapılmadığı gerekçesiyle valiliğe yürüdü. Vali Erdoğan Gürbüz'ün konuşmasının ardından dağılmayan ve AKP il binasının camlarını kıran bir grup, cop ve biber gazı kullanılıp havaya ateş edilerek dağıtıldı. Olayda, 15 kişi gözaltına alındı. Depremden sonra kendilerine yardım yapılmadığını söyleyen 500 kişi valilik önünde toplandı. Gruptan bazıları "Devlet nerede", "Vali istifa", "Çadır nerede" diye slogan attı. Valilik balkonundan vatandaşlara seslenen Gürbüz "Deprem olduğu günden beri hem çadır, hem de acil ihtiyaçlar konusunda gerekenleri yapmaya çalıştık" dedi. Gürbüz, her mahalleden bir temsilciyi dinleyeceğini belirtti.

AKP binasına saldırı
Gürbüz'ün ardından kalabalık dağılırken 70 kişilik grup AKP il binası önüne geldi. Slogan atıp taş, sopa ve buz parçalarıyla binanın camlarını kıran gruba polisin müdahalesi sonucu arbede yaşandı. Güvenlik güçleri havaya ateş açtı, biber gazı sıktı. Kar maskeli Özel Harekât Timi'nin gelmesi ve kariyerlerle önlemlerin artırılması üzerine göstericiler sokaklara kaçarak dağılırken, 15 kişi gözaltına alındı.
Olayları yatıştırmak isteyen SHP'li Belediye Başkanı Metin Tekçe de biber gazından etkilendi. Tekçe şunları söyledi:
"Olaylar devletin duyarsızlığından kaynaklandı. Devlet 'Evler yıkılmadı' diye çadır yardımında bulunmuyor. 3 gündür yardım ulaşmadı. Bu devletin parçası değilsek söylesinler de başımızın çaresine bakalım."




GÜNCEL
Görmeden gören beynin sırrı
Anadolu liseleri dökülüyor
Hakkâri'nin sabrı taştı
Edelman'dan 'altın' mektup
'Susuz yaz' düellosu
Sahte faturayla alım
'İnecektim, dalmışım'
Sonunda kışlık çadıra kavuştular
Hortum, caminin minaresini uçurdu
THK'nın deri geliri düştü
Pazartesiye kadar yağışlar sürecek
'İlk Adım' belgeselinin galası yarın
'Uyuşturucuda Türk mafyası ön planda'
Başbakanlık'tan 'Atasagun' izni yok
Çakal Carlos'un tecridine onay
Serin Duruş






Melih AŞIK
Irak'ta seçim...
Irak'ta pazar günü seçim yapılıyor. Adı hür v...
Hasan PULUR
Hediyeler ve kim bu bakan?
BU hediye işi uzayacağa benzer...
Çetin ALTAN
Yılda silahlara 1 trilyon dolar harcanırken...
KÖYCEĞİZ'de emlak bürolarının sayısı arttıkça...


 2003 yılında neler oldu

© 2005 Milliyet