Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 05 Şubat 2005 / Cumartesi  
Bugünkü Milliyet Gazetesi      Kariyerim      Business      Otomobil      Cumartesi      Pazar      Ege      Vitrin  
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Cezaevine geri döndü

Yanlışlıkla serbest bırakılıp Ukrayna'ya kaçan Susurluk davası hükümlüsü Kırcı, dün 3 polis eşliğinde Türkiye'ye getirilerek 2.5 yıl daha hapis yatmak üzere Kartal Cezaevi'ne konuldu

SİNAN TOROS, ŞAKİR AYDIN İstanbul

Ukrayna'da yakalanan Bahçelievler katliamı ve Susurluk davası hükümlüsü Haluk Kırcı, Türkiye'ye iade edildi. Kartal Cezaevi'ne konulan Kırcı, 2.5 yıl daha hapis yatacak.
Türkiye'den giden 3 polisin eşlik ettiği Kırcı, THY'nin Kiev-İstanbul seferini yapan Boeing 737-400 tipi uçağıyla dün 14.00'te Atatürk Havalimanı'na getirildi. Yolcular indirildikten sonra "Akrep" adlı zırhlı araca konulan Kırcı, geniş güvenlik önlemleri arasında Bakırköy Adliyesi'ne götürüldü. Elleri kelepçeli olan Kırcı, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeden çıkarıldı. Gazetecilere tepki gösteren Kırcı, yeniden zırhlı araca bindirilerek cezaevine gönderildi.

10.5 yıllık indirim
27 yıl önce Ankara Bahçelievler'de 7 TİP'li öğrencinin öldürülmesi nedeniyle idama mahkûm olan Kırcı'nın cezası hapis cezasına çevrilmişti. Avukatları, Kırcı'nın tahliyesi için Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Yattığı süre dikkate alınan Kırcı serbest kaldı. Aynı konuda Yargıtay'ın aldığı karar, ceza indirimlerinin yanlış hesaplandığını ortaya koydu. Salihli Ağır Ceza Mahkemesi, Kırcı'nın tahliye kararını kaldırıp cezanın infazının kaldığı yerden devamına karar verdi. Yeni düzenlemeyle cezasında 10.5 yıllık indirime gidildi.
2.5 yıl daha hapis yatması gereken Kırcı, Ukrayna'da 23 Ekim 2004'te bir apart otelde yakalanmıştı. Ukrayna'ya iltica telebinde bulunan Kırcı, sonra bu isteğinden vazgeçmişti. Kırcı, ilk kez yanlışlıkla tahliye edilmiyordu. 26 Nisan 1991'de yanlışlıkla serbest kalmış, yıllarca yurtdışında aranmış ve 10 Ocak 1999'da Kartal'da yakalanmıştı.




GÜNCEL
'Şeriatçı düşünce cezalandırılamaz'
Afganistan'da düşen uçakta 9 Türk vardı
Cezaevine geri döndü
Erkek memurların emeklilik şartları
Bebeğini göremedi
'Kitaplara barış gelsin'
Öğrenci kavgasına kefaletle tahliye
El Cezire Ankara'da ofis açıyor
Kaçarak evlenen çift öldürüldü
18 yaşından küçüklere enerji içeceği yasak
Mumcu'dan 'Atatürk arşivi'ne destek geldi
Buz tutan gölde proje tanıttılar
Başkan'a canlı yayında yumruk
Deprem konutlarında yolsuzluk iddiası
Tarihte bugün
Serin Duruş






Melih AŞIK
Mülakat dedikleri...
Bu iktidar döneminde sınavlarda ne ölçüde tor...
Can DÜNDAR
Bir mektup kime aittir?
Türk Tarih Kurumu'nun, Uşakizadeler'in istemi...
Hasan PULUR
Mektuplar ve boşanma...
ŞİMDİ belki çoğunuza ters gelecek, hatta "Sen...
Çetin ALTAN
Baltayla keman çalma tiryakiliği...
BALTAYLA keman çalma tiryakiliğine en güzel ö...


 2003 yılında neler oldu

© 2005 Milliyet