Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 07 Şubat 2005 / Pazartesi  
Bugünkü Milliyet Gazetesi      Kariyerim      Business      Otomobil      Cumartesi      Pazar      Ege      Vitrin  
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Puana ihtiyacı olan kazandı

Görüş / Bülent Buda

Genç adamlar kışın zor koşullarında koşuyorlar. Tribünde oturmak bile sorun iken, bir de Alsancak Stadı'nın zemini kötü. Oyun alanını oluşturanların çoğunluğu, yeterli teknik olgunluğa ulaşamamışsa, bu zeminde futbol topu da doğru yerlere yönlendirilemiyor.
Göztepe'nin puanlara gereksinimi İzmirspor'a göre çok daha ağır basıyor. İkinci Lig B Kategorisi'nde bile düşme sorunlarıyla boğuşmak ağır geliyor koca kulübe. İzmirspor rahat ve de göründüğü kadarıyla daha derli toplu. Skoru belirleyecek oyuncu sayısı rakibine göre fazla.
Göztepe özellikle ilk yarıda daha çok savunan, direnen taraf görünümünde. Savunmada, orta alanda kalabalıklaşarak İzmirsporlu futbolculara geniş alan bırakmıyorlar. Ancak karşı ataklarda çoğalamama ya da ileri uçlarda daha etkili olamıyorlar. Oysa Metin, Hüseyin, Süleyman üçlüsünden doğru yerlere güzel servisler yapılıyor. Belki yetersizlik olarak gözlenen bu sorun gerçekci bakıldığında gençlik olarak nitelenebilir sanki.

İstekleri ile ulaştıkları gol
Çok az sayıda pozisyon üretilen bir ilk yarıydı. En çarpıcı olanı, İzmirsporlu Veysi'nin'ın gollük şutundan gelen topunu Göztepeli Süleyman'ın çizgiden çıkarmasıydı.
İlk yarıda daha çok gol yememeyi amaçlayan Göztepe ikinci yarıda açık bir biçimde gözlenen kimlik değişimi ile başladı oyuna. Ve bu değişimin en çarpıcı göstergesi de, hemen ikinci yarının ilk atağında ceza alanı içinde topla buluşan Kerem'in, sağdan hızlı bir koşu yapan Metin'in önüne çıkardığı topta aynı futbolcunun nefis bir vuruşla İzmirspor ağlarını dalgalandırdığı ilk goldü.
Erken gelen Göztepe golü ikinci yarının ilk yarıya göre daha renkli geçeceğinin habercisiydi. Öyle de oldu. İzmirspor süreyi fazla uzatmadan eşitliği sağladı. Bu gol bir biçimde bu soğuk havada duş etkisiydi, Göztepeli gençler için.
O nedenle ratkiplerine göre daha saldırgan, gol isteğinde daha hevesli bir görünüme büründüler. O istekleri ile ulaştıkları galibiyet golü... Sonrasıysa yaşadıkları İzmirspor baskısı sanırım bu gençlikte belleklerine kazınan anlamlı bir anı olarak kalacaktır.

egespor@milliyet.com.tr




EGE
Başkanlara karne
Puana ihtiyacı olan kazandı
Herkes dans edebilir
İhracatçı olacak adammış...





Ege Ana Sayfa
Ekonomi
Spor
Rehber


Çağlayan Bilgen
Bülent Buda
Sirel Ekşi
Reşat Yörük

© 2005 Milliyet