Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 17 Şubat 2005 / Perşembe  
Bugünkü Milliyet Gazetesi      Kariyerim      Business      Otomobil      Cumartesi      Pazar      Ege      Vitrin  
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
IMF: Teşvikin ciddi mali bedeli olabilir

IMF Dış İlişkiler Komitesi Direktörü Tom Dawson, yeni Teşvik Yasası'nın ciddi mali bedeli olabileceğini belirterek, 'Otoritelerden kaliteli mali tedbirler bekliyoruz" dedi

REUTERS

IMF ile hükümet arasındaki teşvik tartışması, karşılıklı restleşmeye dönüşüyor. Daha önce IMF Türkiye Temsilcisi Bredenkamp'ın, "Teşviklerle artacak harcamalar bizi endişelendiriyor. Harcama bütçede yok. Bu girişim yeni stand - by'ı bloke edebilir" diyerek gündeme getirdiği konu hakkında dün de IMF Dış İlişkiler Komitesi Direktörü Tom Dawson, bir açıklama yaparak kurumun kaygılarını dile getirdi. Bredenkamp'ın açıklamalarına 'Parası bulunur, konu hükümeti ilgilendirir' karşılığını veren ve ilgili yasayı görüşmeye açan hükümetten, dün de Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın ifadeleriyle benzer açıklamalar geldi.
IMF Dış İlişkiler Komitesi Direktörü Tom Dawson, bir brifing sırasında yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
"Otoritelerden bu hedeflere ulaşılabilmesi için yüksek kaliteli mali tedbirler almalarını bekliyoruz, bu yeni programın yürürlüğe girmesi için gerekli. Bu planın çarpıklıkları artıracağını, sosyal güvenlik sistemini zayıflatacağını ve ciddi bir mali bedeli olabileceğini düşündüğümüz için bizim için ciddi bir endişe kaynağı."

Alt komisyona gönderildi
Dün, Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanan teşvik tasarısı AKP ve CHP'nin verdiği önerge ile alt komisyona havale edildi. Tasarı kişi başı geliri 1500 doların altındaki 36 ile sağlanan yatırım teşviklerinin 13 ili daha kapsamasını içeriyor. Ayrıca tasarıyla, mevcut yatırımların yeni istihdam yaratmasa bile teşviklerden yararlanabilmesinin yolu açılıyor.

Unakıtan: IMF bizi bağlamaz
ANKARA Milliyet
Teşvikli il sayısının 49'a çıkarılmasından vazgeçmeyeceklerini belirten Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "IMF ile münasebetlerimiz gayet iyi" dedi. Unakıtan, IMF'nin "Tasarı bu halde yasalaşırsa stand - by tehlikeye girer" açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Her kuruluş kendine ait açıklamaları gerektiği zamanda yapabilir. Bu bizi bağlamaz" diye konuştu. Unakıtan, tasarının Plan Bütçe Komisyonu'ndaki sunumunda, Teşvik Yasası kapsamında 120 bin kişiye ek istihdam sağlandığını söyledi. Unakıtan, 2004'te teşvikli 36 ildeki istihdam yüzde 27 artarken diğer illerdeki artışın yüzde 13'te kaldığını söyledi.




EKONOMİ
IMF: Teşvikin ciddi mali bedeli olabilir
Nitelikli işgücü için özel kurum
'Bizi iş ortağınız gibi görün'
Efes, Rusya'da yasa değiştirtiyor!
'Yabancı geliyor, tablo pembe değil'
Amerika onaylı malzeme ile günde 200 ameliyat
Dışbank'tan KOBİ'lere 'dinamik adım' hizmeti
Yerli giderken yabancı gelir mi?
İran: Turkcell çekilirse ihale yenilenir
İran'daki patlama İstinye'den duyuldu
Greenspan, faiz artırım sinyali verdi
Babacan: Desteğe ince ayar gerekli
Yuan'daki Mao'ya bıyık çizene ceza






Meral TAMER
AB sürecini, hükümetin keyfine bırakamayız
Türkiye Odalar Birliği TOBB ile yeni kurulan ...
Güngör URAS
Durum 'çok çok iyi' imiş (!)
Biz farkına varamıyoruz. Boşuna üzülüyoruz......
Serpil YILMAZ
Amman'da nöbet tuttu
Irak'ın Basra kenti yakınlarında, devrik lide...
Yaman TÖRÜNER
Hâlâ borç ödeme için borç alınıyor
Bütçe gelirleri yeterince artırılamıyor.


 2003 yılında ekonomide neler oldu

© 2005 Milliyet