Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 10 Mart 2005 / Perşembe  
Bugünkü Milliyet Gazetesi      Kariyerim      Business      Arabam      Cumartesi      Pazar      Ege      Vitrin  
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
İçki servisi için fıkra gibi 'izin şartı'

Varan Turizm'in İstanbul - Ankara hattında hizmet veren bistro otobüslerindeki alkollü içecek servisi, geçen ay kaldırıldı. İçki servisi için, güzergâhtaki tüm ilçe belediyelerinden izin alınması şartı kondu

Yıldız Yazıcıoğlu - Ankara

Varan Turizm'in İstanbul - Ankara hattında hizmet veren bistro otobüslerinde 1994 yılından beri devam eden alkollü içecek servisi, geçen ay bir şikâyet üzerine kaldırıldı. Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurulu, şikâyet üzerine Varan Turizm'e, güzergâhtaki tüm ilçe belediyelerinden izin alındığı takdirde içki servisi yapabileceğini bildirdi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan turizm işletmelerine verilen içki satış serbestliği tanıyan belgeyi, mekân kapasitesi ve koşulları uygun olmadığı için alamayan Varan, turizm amaçlı taşımacılık yaptığı ve hukuki engel olmadığı için otobüslerde içki servisi yapıyordu.
Ancak ayrıca ücretlendirilen bu servise geçen ay içki servisi yasağı getirildi. Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurulu'na, şirket hakkında 'izinsiz alkollü içecek satışı yapıldığı' şikâyeti geldi. Kurul, Varan'a 31 Aralık 2002 tarihli 'Tütün Mamulleri, Alkol ve Alkollü İçkilerin Toptan ve Perakende Satışı ile Satış Belgelerine İlişkin Yönetmelik' uyarınca içki servisine son vermesi gerektiğini bildirdi.

Belediye de şaşırdı
Kurul firmaya, içki servisi yapabilmesi için otobüsün geçtiği bütün ilçe belediyelerinden 'alkollü içecek satış ruhsatı' alması koşulunu getirdi. Varan da, merkez otogarının bulunduğu İstanbul Bahçelievler Belediyesi'ne ruhsat başvurusunda bulundu. Belediye yetkilileri, bir otobüse nasıl izin verileceği konusunda kararsızlığa düştü. Firma, belediyenin kararına göre diğer belediyelere de başvuracak.
TCDD, 1967'de aldığı 'Özel Turizm Müessesesi İşletme Belgesi' ile yataklı hizmet verdiği tüm kuşetli tren seferlerinde, Türk Hava Yolları da iç hatlarda sadece 'Business Class' yolcularına; dış hatlarda tüm müşterilerine, havacılık mevzuatınca içki servisi yapıyor.




GÜNCEL
İçki servisi için fıkra gibi 'izin şartı'
Dalyan Kanalı'na turizm köprüsü
10 yıl sonra gelen tazminat
'Bu köpek işte hep böyle havlıyor'
Sahte rakıdan 5 ölüm daha
AB desteğiyle iş bulacaklar
Çetin Emeç, ölümünün 15. yılında anıldı
Şimdi de sahte gübre
Denizli'de 12 bin şişe şampanya
Fotokopi kuyruğu sistemi bekliyor!
Nutuk, Arapça Japonca ve Çince
Dünya, yedizleri inceleyecek
Hadım ilçesi, 'Hadim' oluyor
Serin Duruş






Melih AŞIK
Damardan kaçış!
CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, ...
Can DÜNDAR
Ortaya karışık
Kış, can çekişiyor.
Hasan PULUR
Rakı nasıl içilir, ya da nasıl içilmez?
UZAKTAN bir göz aşinalığımız vardır, aynı mek...
Çetin ALTAN
'Fıstık' ve kadınsız bir 'Osmanlı tarihi'...
KÖYCEĞİZ'in çarşısı da, havanda su dövme tata...


 2003 yılında neler oldu

© 2005 Milliyet