Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 14 Mart 2005 / Pazartesi  
Bugünkü Milliyet Gazetesi      Kariyerim      Business      Arabam      Cumartesi      Pazar      Ege      Vitrin  
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Kurnaz, Türkiye'ye gönderildi

Pakistan'da yakalanıp Taliban üyesi olduğu gerekçesiyle Guantanamo Kampı'na götürülen Murat Kurnaz, İncirlik üssünde Türk makamlarına teslim edildi

FATİH KARAÇALI Adana DHA

ABD'nin Afganistan operasyonunda Pakistan'da yakalanan ve Taliban üyesi olduğu iddiasıyla Küba'daki Guantanamo Kampı'na götürülen Murat Kurnaz (24), 3 yıl sonra Türkiye'ye gönderildi. Adana'daki İncirlik üssüne uçakla getirilen Kurnaz, Türk makamlarına teslim edildi.

Yaşamı film oldu
İstihbarat birimlerince sorgulanan ve yaşadıklarıyla ilgili bilgisine başvurulan Kurnaz'a ilişkin herhangi açıklama yapılmadı. Kurnaz hakkında adli işlem yapılıp yapılmayacağı da henüz netlik kazanmadı.
Guantanamo'da tutulan 11 Türk'ten bugüne kadar 3 kişi serbest bırakılmıştı. Ancak Almanya'daki ailesi ile yaşarken, Pakistan'a yaptığı seyahatte ABD askerlerince alıkonulan ve 11 Ocak 2002'de Guantanamo'ya götürülen ilk 20 kişi arasında olduğu bilinen Kurnaz'ın yaşamı, film olarak da çekilmişti.
Guantanamo üssüne girmeyi başaran İngiliz gazeteci James Pastouna'nın çektiği "Das Verhör" (Sorgu) adlı belgesel film, Alman televizyon kanalı WDR'de gösterildi. Filmde Kurnaz'ın Almanya'dan Pakistan, Afganistan ve Guantanamo üssüne uzanan macerası anlatılmıştı.
Kurnaz'ın Almanya'daki annesi Rabia Kurnaz da, "Henüz kesin bilgi alamadık ama, Murat Türkiye'ye getirilmiş olabilir. Dinine bağlı olan, ancak hiçbir örgütle bağlantısı olmayan oğluma işkence yapılmışsa ABD'ye dava açacağım" dedi. Kurnaz'ın avukatı da müvekkilinin Türk yetkililere teslim edildiğini doğruladı.





GÜNCEL
Kıyamet geldi kıyıdan döndü
'Mavi Kitap, tek taraflı'
Kurnaz, Türkiye'ye gönderildi
Yine kamu binaları hasarlı
Yeni yaşama doğru
AB karşıtı mitinge Yunan desteği
Bakan az alkışlandı diye istifa etti
3000 fotoğrafla 'Macahel'in keşfi






Hasan PULUR
Ermeni tehciri isyanla başlar...
BU yazılarımızın hiçbir şekilde, "soykırım" d...
Çetin ALTAN
İyi bir dangalak mısınız?
1- Dolmuştan inerken rahatsız ettiğiniz kişil...


 2003 yılında neler oldu

© 2005 Milliyet