Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 23 Mart 2005 / Çarşamba  
Bugünkü Milliyet Gazetesi      Kariyerim      Business      Arabam      Cumartesi      Pazar      Ege      Vitrin  
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
İntikamı acı oldu!

Evlendikten 5 gün sonra eşinin yaptığı kazada yaralanıp komaya giren Zeynep Öğretmen, 2 yıl sonra boşanmak isteyen eşinden bu sayede rekor tazminat aldı

TESLİME TOSUN / MEHMET KAYHAN YILDIZ Konya

Hava Pilot Üsteğmen Mehmet Taşdelen ile İlkokul Öğretmeni Zeynep Alagöz, 29 Ocak 2000'de Antalya'da evlendi. Çift, 3 Şubat'ta Taşdelen'in görev yeri Balıkesir'e doğru yola çıktı. Ancak otomobil, bir otobüse arkadan çarptı. Savrulan otomobile, bu kez arkadan gelen Muhammet Kapçı yönetimindeki otobüs çarptı. Taşdelen'in iki kolu kırılırken, Alagöz 49 gün komada kaldı.
Ilgın Asliye Ceza Mahkemesi, 3 Şubat 2001'de Taşdelen'i 170 YTL, Muhammet Kapçı'yı ise 199 YTL para cezasına çarptırdı. Beynindeki ödem dağıldıkça sağlığına kavuşan Alagöz'ün tedavisi, Bursa ve Ankara'da sürdü. Çift, 2 yıl sonra boşanma aşamasına geldi. 2002'de Üsküdar 1. Aile Mahkemesi'ne başvuran Taşdelen, eşinin kendisine hakaret ettiğini, kıskançlık krizine girdiğini, işyerinden arayıp taciz ettiğini ileri sürdü. Alagöz ise, "Eşim, 'Sen iyileşmeyeceksin' diyerek beni baba evine gönderdi" iddiasında bulundu.

Otomobiline haciz geldi
Antalya'da göreve başlayan Alagöz, boşanma davası bitmeden mahkemeye verdiği dilekçede, "Eski eşimden 138 bin YTL maddi, 20 bin YTL de manevi tazminat istiyorum" dedi. Taşdelen'in avukatı, Alagöz'ün aldığı "yüzde 81 işgöremez" raporuna itiraz ederken, Alagöz'ün ailesi de, günlerce hastanede kaldıkları için 10 bin YTL tazminat talebinde bulundu. Kararı 15 Aralık 2004'te açıklayan mahkeme, Taşdelen, Kapçı ve otobüsün sahibi Ethem Kapçı'nın Alagöz'e 135 bin, ailesine de 10 bin YTL ödemesine karar verdi. Yasal faiz ve giderlerle tazminat 488 bin YTL'ye yükseldi. Boşanma davasını sonuçlandıran Üsküdar 1. Aile Mahkemesi de Taşdelen'in Alagöz'e 20 bin YTL tazminat ödemesine karar verdi. Alagöz, bu kararlar üzerine Taşdelen'in maaşının üçte birine, uçuş tazminatlarına ve otomobiline haciz koydurdu. Taşdelen ile diğer borçlular da tazminat kararını Yargıtay'da temyiz etti.





YAŞAM
'Heykeli onarmam'
Ölüm melekleri
İntikamı acı oldu!
Çatışma nedeni 'kadın'
Yusuf'u iple boğup evine bıraktılar
Ağrı deyip geçmeyin
Bitter çikolata tansiyon düşürüyor
Ataman, Küba'yı Londra'ya taşıdı
ABD'li öğrenci 9 kişiyi katletti
Tablo ve fermanlara gece müzayedesi
Mutlu ilişkinin formülü bulundu
Cenin öldürme cinayet değil
'Cep roman'
Venüs bereketi!
Keçem Sultan
Kısa... Kısa...






© 2005 Milliyet