Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 30 Mart 2005 / Çarşamba  
Bugünkü Milliyet Gazetesi      Kariyerim      Business      Arabam      Cumartesi      Pazar      Ege      Vitrin  
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Görüşmeler seçimden sonra

Yunan Dışişleri Bakanı, Kıbrıs'ta müzakerelerin KKTC'deki cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından başlayacağını söyledi

SEMA EMİROĞLU New York


BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Kıbrıs'da görüşme sürecini yeniden başlatabilmek için Rum Yönetimi'nin somut adım atmasını beklediğini Yunanistan Dışişleri Bakanı Petros Molivyatis'e iletti. Molivyatis, Rum tarafının bu yönde çalıştığını ve KKTC'de 17 Nisan'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından müzakerelerin yeniden başlayacağını bildirdi.
Resmi bir ziyaret için ABD'de bulunan Molivyatis, önceki gün New York'ta BM Genel Sekreteri Kofi Annan'la bir araya geldi. Kıbrıs'ın yeniden birleştirilmesine yönelik görüşmelerin, Annan Planı temelinde başlatılmasından yana olduklarını kaydeden Molivyatis, ancak bunu, "bu kez sürecin başarısızlıkla sonuçlanmayacağından emin olmak" şartına bağladı.
Molivyatis, ülkesinin, Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlatılması ve nihai ve olumlu bir sonuca ulaşılması konusunda istekli olduğunu bildirdi ve "bu yöndeki irademizi Genel Sekreter'e ilettim" dedi. Yunan tarafı ayrıca, Rum Yönetimi'nin görüşme süreciyle ilgili yazılı olarak Annan'a ileteceği düşünceleri üzerinde çalıştığını da bildirdi.




DÜNYA
İmza süreci başladı
Gül: Teknik bir konu
Görüşmeler seçimden sonra
Limanlar, yeni pazarlık kozu
Fransa kiliseleri 'evet' için duacı
Dans ederiz ama erkek ben olursam
Bush'a 'soykırım' mektubu
Irak Meclisi başkan seçemedi
Irak'ta 3 Rumen gazeteci kaçırıldı
Kofi Annan aklandı







 2003 yılında dünyada yaşananlar...

© 2005 Milliyet