Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 10 Nisan 2005 / Pazar  
Bugünkü Milliyet Gazetesi      Kariyerim      Business      Arabam      Cumartesi      Pazar      Ege      Vitrin  
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Otları ve balıkları çok lezzetli

Baltalimanı'ndaki Doğa Balık Lokantası'nde hem deniz mahsulleri hem de mevsimine göre 28 değişik ot müşterilere sunuluyor


Kapıdan içeriye girince, ot lokantasına mı yoksa balık lokantasına mı girdiğimizi anlayamadım. Çünkü giriş kapısının tam karşısındaki camlı buzdolabının vitrininde sıra sıra porselen kayık tabaklar içinde tepeleme yemyeşil otlar sergileniyordu. Diyelim ki bir çeşit ot olur... Bunlar 5 çeşit değil, 10 çeşit değil daha da fazlaydı...
O buzdolabının yanındaki bir başka buzdolabının vitrinine ise tabaklar içinde değişik zeytinyağlılar sıralanmıştı.
Üçüncü buzdolabında ise temizlenmiş, bazısı dilimlenmiş, bazısı şişe dizilmiş balıklar vardı.
Otların sergilendiği buzdolabının önünde, her tabağın kenarındaki yazıdan, neyin ne otu olduğunu okumaya çalışırken yanımıza genç bir bey geldi. Lokantanın işletmecisi Varol Metin beymiş.
Otları otobüs ile Ege'den getirdiklerini, lokantada her zaman mevsimin çeşitli otlarının bulunduğunu söyledi.
Doğa Balık Lokantası, Baltalimanı'nda Kemik Hastanesi ile üniversitenin sosyal tesislerinin bitişiğinde, denizin hemen üzerindeymiş... Önünden geçer dururuz... Levhasını da görürüz de ne tür bir yer olduğu içine girince anlaşılıyor.
Kocaman bir salonu, önünde, deniz kenarında terası var. Salonun camları tavandan yere kadar iniyor. Bu nedenle her masadan Boğaz ve de karşı kıyı görülebiliyor. Masaları, sandalyeleri, örtüsü, çatalı bıçağı düzgün. Servis personeli Fransız usulü askılı uzun önlükleriyle güler yüzlü gençler.
Servis şefi Özgür Kaplar'mış. Bizim masamızla Alim Şensoy ve Bodrum'dan tanıdığımız Hasan Ayyıldız ilgilendi. Hıdır Direk ile Edip Gültekin de diğer servis elemanları.

İstanbul'da bulunmayan ot çeşitlerinden ısmarladık
Aşçıbaşı Halit Küçük balık pişirme kadar ot pişirmede de uzmanmış. Değişik ve de İstanbul'da bulunmayan ot çeşitlerinden birer küçük tabak ısmarladık. Tam 28 çeşit ot, mevsimine göre Doğa'da müşterilere sunuluyormuş. Labada, kazayağı, şevketi bostan, rezene, menekşe, cibes, gelincik otlarının üzerine zeytinyağı ve limon dökerek bolca ot yedik.
Daha sonra zeytinyağlıları tattık. Közde patlıcan salatası, soslu patlıcan, zeytinyağlı brüksellahanası, börülce güzel hazırlanmıştı. Çiroz ve değişik balık salataları varmış ama onları denemedik. Kalkan ızgarayı paylaştık.
Manzara, servis ve yemekler güzeldi. Doğa Balık Lokantası'nda kişi başına ortalama 40 YTL ödeme yapıldığını söylediler. Tabii ki ısmarlanan yemeklere, balığa ve içilen içkiye göre fiyat değişir. Ben bana verilen ortalama fiyatı okuyucularıma duyuruyorum.
Herhalde güzel havalarda deniz üzerindeki açık bölümde yemek yemek daha zevkli olur.

PAZAR
Üzgünüm, bu bir sanat filmi değil
Rıfat Özbek çarşıya çıkınca
Yakınları ve ailesi Çetin Emeç'i anlattı
Festivalin son haftasında neler izleyeceğiz?
Şeytan Richard'ın lokantaları
"Çay içmede birinciyiz ama Rize çayından başkasını tanımıyoruz"
"Mutfakta da arabadaki gibi performans önemli"
"Çizimler Enver Paşa'nın başka bir yönünü yansıtıyor"
Kırmızıları dinlendirin
"Japon yeninin sahtesi yoktur"
Bölgesel zayıflama
Issızlığın ortasında
Muh demeden muhalefet
Otları ve balıkları çok lezzetli
Papa'nın ölümü
Niye ölmüş bunlar? Akşam yemekte ne var?
Casino de Paris'den SSK koridorlarına
İstanbul'un romanını yazan seyyah





Ahmet Turhan Altıner
Ali Rıza Kardüz
İlber Ortaylı
Tuba Akyol
Ülkü Tamer
YASEMİN ÇONGAR

© 2005 Milliyet