Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 21 Nisan 2005 / Perşembe  
Bugünkü Milliyet Gazetesi      Kariyerim      Business      Arabam      Cumartesi      Pazar      Ege      Vitrin  
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Final 87'de gitti

Kritik / Ergun Ata


Kazananın, "devam", kaybedenin ise "tamam" diyeceği maçın ilk yarısında Trabzonspor, Galatasaray kalesine gitmekte zorlandı. Kazanmak için gol, gol için de rakip kaleye top taşımak gerektiğinden Şenol Güneş, bu işi en iyi yapacak oyuncu formsuz Yattara'yı sahaya sürdükten sadece birkaç dakika sonra amacına ulaştı.
Hagi ise ilk yarıda oyuna ağırlığını koyduğu, ciddi pozisyonlar da bulduğu halde skor üretmekte zorlanan hücum bölgesini, yenik duruma düştükten sonra Necati ile takviye etti. İlk 15 dakikadaki eforuyla yorulan Ribery'nin yerinde de Sabri'yi görevlendirdi.
Bu uygulamalar maçın havasını tamamen değiştirdi. İlk yarının etkili tarafı Galatasaray, daha çok risk aldığı halde ikinci yarıda aynı tempoyu yakalayamadı. Bunda Trabzonspor'un iyi savunma yapmasının rolü büyük oldu. Öyle ki, Hakan Şükür ilk kafa vuruşunu Volkan'ın markajından ilk kez kurtulabildiği 78. dakikada yapabildi.
Trabzonspor cephesinde Yattara'nın varlığıyla topun rakip kaleye taşınmasında yaşanan kolaylık, Galatasaray'ı sürekli rahatsız etti. Böylece Sarı - Kırmızılılar, onca risk almalarına karşın hücumdayken bir kontratak golüyle maçın kopma tehlikesi nedeniyle ilk yarıdaki kadar çoğalamadı. Nitekim 87. dakikada korktuğunun başına gelmesine, bomboş durumdaki Yattara'ya golü attırmak varken, kötü bir vuruşla topu auta atan Celaleddin engel oldu. Ardından da Necati, Trabzonspor savunmasını Petkoviç'in ikinci yarıdaki ilk hatasıyla Galatasaray'a hayat verdi.
Uzatmalara Yattara'nın direkten dönen frikiği damgasını vururken, son sözü penaltılar söyledi: Galatasaray finalist.




SPOR
Hagiyatmaz!
Hep Mutlu'yuz
Erdoğan'dan kınama
Rüştü'nün hatası ve Cordoba'nın dersi!
Başkan Yıldırım Demirören'den Sus emri
Emre buzdolabına
Hagi: Ben çok savaş gördüm
Güneş: Elenmeyi hiç hak etmedik
Bu ne devlet!
Kovmaktan beter
Ey Türk gençliği !
Pistte Yangın var!
Hakkinen döndü
Sivas tura hazır
Sebatlı Hakan'dan ilginç ifade
Zirvede deprem
Yeni konuk Ralf
Off-Road heyecanı
Tok gitti Ömerli geldi
Bravo çocuklar
Ayrton Senna dün doğdu!
Fotoğraflarıyla yaşayacak...
Zaman: 17 Nisan Mekan: Hafif alkollü ortam
Alex Wurz muradına erdi
Tarihten yapraklar
Siz hakem olsaydınız
Haber turu...
Final 87'de gitti
Yürüyerek
İhtiras kazandı
İlk emanet kaleci!
Değer yargısı bunalımı
At yarışları
23 Nisan sürprizi
Gururumuz Hido





 PUAN DURUMU
 FİKSTÜR


Rıdvan DİLMEN
Yürüyerek
Öylesine bir tempoda geçti ki, bu karşılaşman...
Atilla GÖKÇE
İhtiras kazandı
Düelloyu Galatasaray kazandı. 120 dakikalık k...
Ercan GÜVEN
İlk emanet kaleci!
İşte size tarihi bir "emanet kalecilik" öyküs...
Ebru KÖKSALDI
Değer yargısı bunalımı
İki çocuk Türk bayrağı yaktığı için ülke çapı...



 Atina 2004
 Dünya Kupası 2002
 Euro 2000
 Sidney 2000
 Dünya Kupası 98

© 2005 Milliyet