Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 25 Nisan 2005 / Pazartesi  
Bugünkü Milliyet Gazetesi      Kariyerim      Business      Arabam      Cumartesi      Pazar      Ege      Vitrin  
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
'Gelişmekte olan'dan, AB ile yakınlaşan ülkeye

Koç Finansal Hizmetler'in ortağı İtalyan UniCredito Grubu, Türkiye'nin gelişmekte olan ülke olmaktan çıkıp, AB ile yakınlaşan ülke kategorisine girdiğini belirtti


Koç Finansal Hizmetler'in ortağı UniCredito Grubu'na göre Türkiye, "gelişmekte olan ekonomiden, Avrupa Birliği'ne (AB) yakınlaşan ekonomi" kategorisine girdi.
Unicredito'nun analizine göre, Türkiye ekonomisinde AB ve IMF reformları çerçevesinde sağlanan yapısal dönüşüm Türkiye'yi, diğer aday ülkelerle birlikte AB'ye daha da yakınlaştırıyor. Analizde, Türkiye ekonomisindeki yapısal dönüşümün devam ettiği de vurgulandı.
Türkiye ile IMF'nin yeni stand - by konusunda anlaşmaya vardıklarının hatırlatıldığı analizde, Türkiye'nin Mayıs ayında IMF'ye 2 milyar dolarlık geri ödemesi olduğu için 10 milyar dolarlık kredinin ilk diliminin mayıs ayında serbest bırakılmasının Türk Hazinesi'ni rahatlatacağı belirtildi.

AB'de içe kapanma tehlikesi
Analizde, AB ülkelerinde yeni AB Anayasası için referanduma gidilmesinin AB'nin kendi içine kapanarak, genişlemeyi ikinci plana atma tehlikesini doğurduğu belirtildi. Bu kaygı nedeniyle, AB'ye aday ülkelerden sermaye çıkışının olduğunun belirtildiği analizde, stand - by anlaşmasının, Türkiye'deki bu çıkışı bir miktar azaltmasının beklendiği kaydedildi.

Serbest kur etkili
Analizde, döviz kuru dinamikleri açısından Türkiye'nin, serbest dalgalı döviz kuru politikasını en etkili şekilde uyguladığı vurgulandı.
Unicredito'nun analizinde, Türkiye'de ani sermaye giriş ve çıkışlarının, bütçe açığının GSYH'nin yüzde 3'üne ininceye kadar ve yeterli oranda doğrudan yabancı sermaye girişi gerçekleşinceye kadar yaşanmaya devam edeceği kaydedildi.




EKONOMİ
'Gelişmekte olan'dan, AB ile yakınlaşan ülkeye
'Avrupa kriterleri KOBİ'leri zorlar'
Türkiye enflasyonda artık geride
Bankalar iki ayda 2 milyar YTL kâr etti
'Çok görüş toplanan yerde ideal sonuç olmaz'
Batık tüketici kredileri yüzde 30 artış gösterdi
Hazine bu hafta ince stratejiyle borçlanacak
Bonus Card 5 Yaşında
6 milyon kişi prim borçlusu
KİT'lerde eleman açığı var
Memur maaşında derece artışı






Meliha OKUR
BNP Paribas'nın Türkiye yolculuğu
Son banka evliliklerinde ilginç bir durum var...
Güngör URAS
'Futbol' 'sınırlanamaz güç' haline geldi
Milliyet'in günlük spor gazetesi "Taktik"te, ...
Yaman TÖRÜNER
Mortgage nasıl fonlanıyor?
Mortgage (Gayrimenkul Kredisi) fonları nerede...


© 2005 Milliyet