
|
|
|
 |
|
|
Üniversitelinin gözü aydın
Başkan Aziz Kocaoğlu müjdeyi verdi. Ahmet Piriştina bursunu almaya hak kazananların hesabına, yarından itibaren 400'er milyon lira yatacak
GÜNÜN HABERİ / Utku Bolulu
İlk aşamada 3 bin kişi
İZMİR'DE Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 bin üniversiteliye verilecek Ahmet Piriştina eğitim bursu, okulların kapanmasına kısa süre kala ödenecek. Başvuran 10 bin öğrenciden, evrakını eksiksiz teslim eden 3 bininin hesabına, yarından itibaren iki gün içinde 4 aylık burs tutarı 400'er milyon lira (400 YTL) yatırılacak.
Haziran'a kadar tamam
BAŞKAN Aziz Kocaoğlu, "Komisyonun değerlendirmesi devam ediyor. 4 bin öğrenci daha tespit edilecek. Başka kurumlardan kredi alanlara burs verilmesini engelleyen yönetmeliği de değiştirdik. Bu durumda olanlar pazartesiden itibaren başvurabilecek. Ödemeler Haziran'a kadar aralıklarla tamamlanacak" dedi.
NEDEN GECİKTİ?
BELEDİYENİN burs hazırlıkları Ahmet Piriştina'nın 15 Haziran'da yaşamını yitirmesiyle sekteye uğradı, ancak Eylül'de başlayabildi. Yönetmelik hazırlandı, Aralık sonuna kadar 3 ay Sayıştay'da onay bekledi. Başvurular Ocak'ta başladı. Değerlendirme sonucu çok sayıda öğrencinin hatalı beyanda bulunduğu tespit edildi. Düzeltme işlemleri 11 Nisan'a kadar sürdü.
|
|
|

|
|