Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 06 Mayıs 2005 / Cuma  
Bugünkü Milliyet Gazetesi      Kariyerim      Business      Arabam      Cumartesi      Pazar      Ege      Vitrin  
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Medyada 'Blair 4 yıl dayanamaz' havası
Sandığın asıl galibi Brown

DIŞ HABERLER SERVİSİ


İngiltere'de son günlerde, Başbakan Tony Blair'in koltuğunu ne zaman terk edeceği ve yerine kimin geçeceği tartışmaları yeniden alevlendi. Independent gazetesi, seçim kampanyasının hemen her anında Tony Blair'in yanında yer alan Maliye Bakanı Gordon Brown'ın İşçi Partisi'nin yeni lideri olacağının kesin gibi göründüğünü, ancak bunun zamanının bilinmediğini belirtti.
Irak Savaşı'na verdiği destek nedeniyle parti tabanından bile yoğun eleştirilere maruz kalan Blair'ın en büyük destekçisi Brown olmuştu. İşçi Partisi'nin seçimlerde favori gösterilmesine en büyük gerekçe olan ekonomideki iyileşmede, Brown'un uyguladığı mali politikaların büyük payı vardı. Haberde, "Kampanya boyunca Blair ve Brown sadece ayrılmaz değil, aynı zamanda ayırt edilemez bir ikili oluşturdular. Dışarıdan bakan biri hangisinin başbakan olduğunu anlamayabilir" ifadesini kullandı. Gazeteye konuşan bir İşçi Partisi yetkilisi, "Gözlerinizin önünde bir yetki devrinin gerçekleştiğini hissediyorsunuz. Gordon durdurulamaz" dedi.

İki çekilme senaryosu
The Guardian gazetesi ise, Gordon'un ne zaman göreve geleceğine ilişkin iki farklı senaryo bulunduğunu yazdı. İlk senaryoya göre Blair, seçimlerden birkaç hafta sonra istifa edecek. İkinci senaryoya göre ise, Blair'ın 2009'daki seçimlere kadar görevde kalmaya çalışacak, ancak gazete, partinin seçmen tabanının, 2006'daki yerel seçimlerde Blair'i partinin başında görmek istemeyeceğinin altını çizdi.






DÜNYA
Doğum günü hediyesi
Seçim gününde bile medyada savaş sürdü
Sandığın asıl galibi Brown
'Gecede 5 kez' şakası Başbakan'ı utandırdı
İngiltere'nin New York Konsolosluğu'na bomba
Felluce'de yaralıları öldüren asker suçsuz






Sami KOHEN
Kuzey cephesinde yeni "bir şey" var...
IRAK'ta seçimlerin gerçekleşmesi ve yeni hükü...


 2003 yılında dünyada yaşananlar...

© 2005 Milliyet