

Herkes düşünce ve ifade özgürlüğü hakkına sahiptir; bu hak serbestçe düşünme, hangi yoldan ve nereden olursa olsun bilgi ve görüş alma, araştırma ve yayma özgürlüğünü içerir. İnsan Hakları Evrensel bildirgesi |
|
|
|
|
|
Okur görüşleri
DERYA SAZAK
Tecavüz mağdurunun adı verilmemeliydi
Bilge Erdoğan adlı okurumuzun tepkisi de 10 Mayıs'ta yayımlanan "Üniversiteli kıza tecavüz ve gasp eden sanıklara 13 yıl hapis" başlıklı habere.
Haberde mağdurun kimliğini belli etmemek amacıyla isim ve soyadı kapatılmış.
"Ancak haberde kullanılan 'Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. sınıf öğrencisi F.N.A.' bu amacın dışında bir ifade değil mi?
Sizce Çukurova Üniversitesi'nde o fakültenin son sınıfında adı, soyadı F.N.A. olan kaç bayan öğrenci vardır? Bu tanım, sınıftaki herkesin o kızı parmakla göstermesine yetecek kadar açık bir tanımdır.
Zaten mağdur olmuş olan bir genç kızın çevresinde de sorunlar yaşamasına yol açmak, etik anlayışla örtüşüyor mu?"
Okur haklı. Kodlama yoluyla da olsa mağdurun adı verilmemeliydi.
|
|
|

|
|