Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim    Kurumsal 24 Mayıs 2005 / Salı  
   Milliyet Online    Kariyerim    Business    Arabam    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Oğlu Irak'ta yaralanmış

Avustralya Genelkurmay Başkanı Peter Cosgrove, 25 yaşındaki oğlu Philip'in Irak'ta er olarak askerlik yaptığını ve yaralandığını, olaydan 4 ay sonra açıkladı

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Askerliğini Irak'ta er olarak yapan Avustralya Genelkurmay Başkanı General Peter Cosgrove'un oğlu Philip'in, ocak ayında Bağdat yakınlarından geçen konvoylarına düzenlenen bir intihar saldırısında yaralanan 8 Avustralya askerinden biri olduğu ortaya çıktı. General Cosgrove, 25 yaşındaki oğlunun Irak'ta er olarak askerlik yaptığını ve intihar saldırısında yaralandığını olaydan 4 ay sonra açıkladı.

Sivil olarak uğurladık
Avustralya medyasına konuşan Cosgrove, geçen aralık ayında oğlunu Irak'a uğurlamak için havaalanına eşiyle birlikte sivil giysilerle gittiğini, bu sayede Philip'in askerliğinin bir bölümünü Irak'ta yapacağını gizli tutmaya çalıştığını söyledi.
Cosgrove, "Eşim ve ben diğer vatandaşlar gibiydik, sadece bir anne ve baba. O gün sivillerimi giymiştim" dedi.

Stres oluşturmaması için
"Aşırı koruyucu olabilirdim" diyen Cosgrove, "Ancak bu şartlar altında, Bağdat'ta, cephede genç erlerden birinin tanınmış bir isim olmasının hem oğlum, hem de diğer askerler üzerinde stres oluşturmaması gerektiğinin sağduyulu bir hareket olacağını düşündüm" diye konuştu.
Oğlunun yarasının ağır olmadığını belirten Cosgrove, "Diğerleri ondan daha ağır yaralandı" şeklinde konuştu. Temmuzda emekliye ayrılacak olan Cosgrove, oğlu cumartesi günü Avustralya'ya dönene dek her gün dua ettiğini de söyledi.
Avustralya'nın çoğu Bağdat çevresinde konuşlanmış durumda 450 askeri bulunuyor. Avustralya ordusu, ülkenin güneyindeki Japon istihkâmcılarını korumak ve Irak güvenlik güçlerini eğitmek için 450 asker daha göndermeye hazırlanıyor.

Türkiye'den farklı örnekler

Türkiye'deki siyasiler ve bazı üst düzey yetkililerin çocukları riskli bölgelerde askerlik yapmıyor.
Tansu Çiller'in başbakan olduğu dönemde oğlu Mert Çiller askerliğini yedek subay olarak yaptı. İstanbul Sualtı ve Kurtarma Komutanlığı'nda asteğmen olarak göreve başlayan Mert Çiller, hafta sonlarını Yeniköy'deki yalılarında geçirdiği için yoğun eleştirilere hedef oldu.
Tartışılan diğer oğul da, eski Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş'in oğlu Serdar Güreş oldu. Askerliğini İzmir Narlıdere'de kısa dönem er olarak yapan Serdar Güreş, bazı orduevlerine olan borçlarını ödemediği iddiaları nedeniyle de basına yansımıştı.

Soysal'ın oğlu dağda
Türkiye'de az rastlanan örnek, Prof. Dr. Mümtaz Soysal'ın "Dışişleri Bakanı" olduğu dönemde yaşandı. Çiller hükümetinde kısa bir süre Dışişleri Bakanlığı yapan Soysal'ın eşinin ilk evliliğinden olan oğlu Orhan, askerliğini Van'ın Çatak ilçesine bağlı bir mezrada "jandarma komando" olarak yaptı. Orhan Soysal, PKK'nın geçiş yollarından biri olan bu bölgede 7 - 8 defa sıcak çatışmaya girdi.




GÜNCEL
İşçinin özelleştirme çatışması: 66 yaralı
Oğlu Irak'ta yaralanmış
Hukuk savaşı hayatını kararttı
Projeler için her türlü kolaylık
Emine Erdoğan: Kızları okutalım
Geleceğe bakan gözler
İslamcıların hedefi Çiçek
Anadolu liselerine giriş zorlaşacak
'Değişiklikler yetersiz'
Öğrencilerden paralı yaz okulu protestosu
Tiyatro Anadolu'da Shakespeare var
Mersin'de iki opera art arda gösterilecek
Haydarpaşa'ya Almanca tarihçe






Melih AŞIK
Zavallı Kadıköy
Kadıköy - Moda - Caddebostan kıyıları, İstanb...
Can DÜNDAR
Reddi miras
Ankara'nın popüler gece kulüplerinden biri:


 2003 yılında neler oldu

© 2005 Milliyet