Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim    Kurumsal 27 Mayıs 2005 / Cuma  
   Milliyet Online    Kariyerim    Business    Arabam    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Kilci: Erdemir'de tarihi fırsatı yakaladık

ANKARA Milliyet

Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında sert tartışmalara neden olan Erdemir özelleştirmesi için, "tarihi bir fırsat yakalandığını" ve "daha uygun zaman tasarlanamayacağını" söyledi.
Erdemir'in yüzde 49.3'ün blok satış yoluyla özelleştirilmesi için 24 Mayıs'ta ihaleye çıkıldığını hatırlatan Kilci, demir - çelik sektörünün dünya genelinde çok parlak bir dönem yaşadığını anlatarak şöyle konuştu:
"Bugün tüm dünyada demir - çelik endüstrisini belirleyen en güçlü eğilim, şirketlerin birleşerek büyümeleridir. Bu eğilim, demir - çelik sektöründeki gelişmeler ve sektördeki konsolidasyon (birleşme) eğilimi, Erdemir özelleştirilmesi için tarihi bir fırsatı önümüze getirmiştir. Zamanlama açısından şartların bundan daha uygun olduğu bir dönemin tasarlanması mümkün değildir."
Kilci, Erdemir'in önümüzdeki yıllarda aynı kârlılık seviyesinin korunamayabileceğini ifade ederken, devlete önemli kararları veto etme imtiyazı tanıyan 'altın hisse' uygulamasının sürekli olacağını söyledi.

Güçlü ortaklar
Kilci, Türk Telekom (TT) ihalesinde teklif sahiplerinin, ortaklık yapılarına ilişkin son durumu 10 Haziran'a kadar idareye bildireceklerini belirtirken, "Son derece güçlü ortaklıkların gündeme geleceğini düşünüyorum" diye konuştu.
Kilci, geçen hafta işçilerle polisin çatıştığı (Seydişehir) Eti Alüminyum A.Ş'nin yüzde 100'ünün satışıyla ilgili olarak da, "Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, ihale şartnamesine istihdamın korunması için şartlar konuldu" dedi.
Kilci, 'Başbakan'ın bazı yatırımcılarla görüşmesinden sonra Seydişehir Alüminyum'un özelleştirme kapsamına alındığı' yönündeki iddialarla ilgili soruya karşılık da, kendilerinin potansiyel yatırımcılarla sürekli görüştüğünü, ancak Başbakan'ın görüşmesi konusunda bilgisinin bulunmadığını söyledi.




EKONOMİ
6.5 trilyonluk zimmette 'sırlar kasası' açılamıyor
'Yabancılarla görüşüyoruz'
'Üç şirketten birini mutlaka alacağız'
Vergide büyük kaçağın tablosu
Yasa çıktı, 'paket satış' başlıyor
Otoyol, yeni yatırım yapıyor
Efes, Ürdün'deki Coca Cola'yı aldı
Kilci: Erdemir'de tarihi fırsatı yakaladık
AB'ye Onur Air düzenlemesi
'Pakistan için karar vermedik'
DTÖ Başkanı Lamy oldu
THY'nin peçete ihalesi Komisyonu karıştırdı






Meral TAMER
"7 Çok Geç" ise 10, daha da geç olmuyor mu?
Dün Radikal'de "Okul öncesi eğitim şart" başl...
Güngör URAS
300'ü denetimde 1.200'ü yönetimde
Hesap Uzmanları Kurulu'nun bugün 60'ıncı kuru...
Serpil YILMAZ
Başbakan gezilerinde yeni kan
Başbakan Erdoğan, Güney Afrika gezisi ile baş...


© 2005 Milliyet