Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim 05 Haziran 2005 / Pazar  
Bugünkü Milliyet Gazetesi      Kariyerim      Business      Arabam      Cumartesi      Pazar      Ege      Vitrin  
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Kör dövüşü


Şampiyonlar Ligi finalisti Milan, Yunanistan'ı Avrupa şampiyonasından beri izlese şu an kupa müzesindeydi. Hücum yaparsanız maç kazanırsınız, defans yaparsanız şampiyon olursunuz felsefesi. İşte Yunanistan takımı bu. Yahu ne gıcık takım. Ceza sahalarının 10 metre önünden rakip yarı alanın ortasına kadar maçı 40 - 50 metreye sıkıştırıyorlar. Ne alan bırakıyorlar, ne de rakibi döndürüyorlar.
Milli Takımımız'da coşku var, istek var, fiziki yeterlilik var. Maçın bitimine bakıyoruz 1.5 pozisyon var. Yunanlılar'a karşı iyi oynar gibi gözüküyorsunuz, çok hücum yapıyorsunuz gibi gözüküyorsunuz ama skor alamıyorsunuz. Maça hücum presi ile başladık, ancak kalecileri müthiş tecrübesi ile topu sürekli oyuna geç sokarak bu tempomuzu düşürdü. Ve koskoca ilk yarının 38 dakikası kör dövüşü şeklinde geçti. Orta bayraklara kale konsa maç gollü beraberlikle biterdi.
İkinci yarıda ön liberodan birini çıkarıp ofansif oyuncu sokunca, her iki yönde de pozisyonların doğacağı aşikardı. Bizim 1.5, onların 2 net pozisyonu oldu. Bakıyorsunuz bizim takımda kim kötü oynadı diye. Çok sırıtan yok. Özellikle Ümit Özat ve İbrahim Toraman mükemmele yakın oynadılar. Maç eksikliğine rağmen Emre de. Yunanistan'a baktığımız zaman özellikle stoperleri müthiş pozisyon alıyor. Ve açıkcası da adeta savaşıyorlar. Yorulmayan oyuncuları belki hiç yok. İki takım adına dönüm noktası niteliğinde bir maç olması nedeniyle sezon sonuna rağmen fiziki yeterlilikleri en dikkat çeken özellikti. Maçın başında 4-2-3-1 sistemini denedik. En büyük aksaklık zaten stoperlerimiz ve iki ön libero topu öne taşıyamadığı için hücumda başarılı olamamaktı. İkinci yarı Emre'yi, Hüseyin'in yanına çekerek biraz daha pozitif hale geldik. Ama sonuç olarak baktığımızda amacına ulaşan rakibimizdi. Artık ikincilik için uğraş vereceğiz.
Hakem etliye tuzluya karışmadan, tecrübesiyle gördüğünü çalarak, ev sahibi avantajını kullanmadan maçı bitirdi.

rdilmen@milliyet.com.tr




SPOR
Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz
Emre taktiği!
Şükür sesleri
Şişede durduğu gibi durmuyor!
Yıldırım yanıt
Aslan'ın gözü Tum'da
Fatih Tekke itirafı
Dostluk ıslıklandı
Boğaz'da zirve
Zirvede tek başına: 2-0
Hırvatlar uçuyor
Arnavutluk moral buldu: 3-2
Loeb zafere yakın
Muhteşem dönüş
Pistte iki rekor
El Saka artık Konyalı
Orduspor pusuda
Kocaelispor'da kaos
Sakaryaspor takibe geçti
Tarihten yapraklar
Haber turu...
Kör dövüşü
Elveda Dünya
Yazık oldu 'efendi'ye
Acemi futbol
Biz, biz olamadık
Karambol oyunu
At yarışları
Potada 3. randevu
Avantaj Miami'de





 PUAN DURUMU
 FİKSTÜR


Rıdvan DİLMEN
Kör dövüşü
Şampiyonlar Ligi finalisti Milan, Yunanistan'...
Atilla GÖKÇE
Elveda Dünya
Bizim futbolumuzun tarih karşısında bir yeter...
Ercan GÜVEN
Yazık oldu 'efendi'ye
Daha maç başlamadan kazanmak için neye ihtiya...
Bilal MEŞE
Acemi futbol
Koskoca ilk yarı rakibi rahatsız etme adına h...
Halil ÖZER
Biz, biz olamadık
Bundan sonra artık çok zor. Bu maçı kazansayd...
Erdoğan ŞENAY
Karambol oyunu
Türkiye tarihi bir galibiyet planlarıyla deği...



 Atina 2004
 Dünya Kupası 2002
 Euro 2000
 Sidney 2000
 Dünya Kupası 98

© 2005 Milliyet