Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim    Kurumsal 07 Haziran 2005 / Salı  
   Milliyet Online    Kariyerim    Business    Arabam    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Uçakta 'arıza' paniği

Havada arızalanan İstanbul-New York seferini yapan 'İzmir' uçağı, basınç sistemindeki sorun yüzünden geri döndü. Uçakta Başbakan Erdoğan'ın ABD temaslarını izleyecek gazeteciler de bulunuyordu

SİNAN TOROS İstanbul

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul - New York seferini yapmak üzere havalanan Airbus A-340 tipi 'İzmir' adlı yolcu uçağı basınçlama sistemindeki arıza sonucu geri dönmek zorunda kaldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'de bugün başlayacak olan temaslarını izleyecek bir grup gazetecinin de aralarında bulunduğu 187 yolcu, dün Atatürk Havalimanı'nda saat 11.50'de 'İzmir' uçağıyla New York'a hareket etti.
Uçak Bulgaristan üzerindeyken basınçlama sistemindeki teknik bir arıza meydana geldi. Arıza nedeniyle İstanbul'a geri dönmek isteyen pilotlar, iniş ağırlığını yakalamak için yakıtının bir bölümünü Marmara Denizi'ne boşalttıktan sonra 13.20'de güvenli bir şekilde Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

3 yolcu vazgeçti
Uçakta bulunan 187 yolcudan üçü arıza üzerine uçmaktan vazgeçti. İşadamı Köksal Karadere, "Uçmayı pek sevmiyorum. Olay üzerine uçmamaya karar verdim" dedi. Arızalanan 'İzmir' uçağı bakıma alınırken THY, gazetecilerinde aralarında bulunduğu yolcularını aynı tip 'Adana' adlı uçakla New York'a gönderdi.
THY teknik yetkilileri, yükselme sırasında uçağın kabin bölümünün basınçlanması gerektiğine işaret ederek, bu işlemin iki kez denendiğini ancak arızadan dolayı işlem gerçekleştirilemeyince geri dönme kararı alındığını ifade etti.

Onur Air uçağına asılsız ihbar

BODRUM DHA
Bodrum - İstanbul seferini yapacak olan Onur Air Havayolları'na ait 180 kişilik uçağa yapılan bomba ihbarının asılsız olduğu belirlendi. Uçağın hareketine 30 dakika kala gelen bir telefon ihbarında, uçağa bomba konulduğu bildirildi. Bomba uzmanları, uçağı ve bagajları aradı. İhbarın asılsız olduğu ortaya çıkınca, uçak, saat 20.15'te İstanbul'a hareket etti.





YAŞAM
Çalışan köylü mü çevreci mi haklı?
MS, hayatınızı durdurmamalı
Etek altında kaçak balık
Sürdüğünüz krem değil ne yediğiniz önemli!
Akyarlar, en lüks 15 kumsal arasında
Denizden bank bile çıktı
Nerudacı şair çoban
Uçakta 'arıza' paniği
Baltalı çılgın
Köprü'de 'para' devri kapanıyor
Çobanların mera tartışması: 3 ölü






© 2005 Milliyet