Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim    Kurumsal 22 Haziran 2005 / Çarşamba  
   Milliyet Online    Kariyerim    Business    Arabam    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Turnuvada, Türk futbolcu bıçaklandı

Fransa'da Türk futbolcunun öldürülmesi üzerine, yetkili makamlar itidal çağrısı yaptı

SAADET ORUÇ Paris DHA

Fransa'nın Mulhouse kentinde, amatör futbol takımları arasındaki turnuva sırasında çıkan kavgayı ayırmaya çalışan Türk futbolcu Murat Götürücü'nün bıçaklanarak öldürülmesi, pazar gecesi bölgedeki Türkleri sokaklara dökerken, Türk toplumu içinde Araplara karşı giderek büyüyen bir tepki dalgasına neden oldu.

'Zanlı Arap'
Strasbourg Başkonsolosu Engin Yürür ve bölgedeki 5 Türk derneği Türk toplumuna "itidal ve soğukkanlılık" çağrısı yaparken, Fransız makamlarının da 2 topluma itidal çağrısında bulunduğu ve Götürücü'nün ailesini ziyaret ettiği belirtildi.
Yürür, turnuva sırasında yaşanan olayı şöyle anlattı:
"Elenen rakip takım oyuncularının maç sonunda çıkardığı kavgayı ayırmaya çalışan Götürücü, kimliği polis tarafından açıklanmayan, ancak Kuzey Afrikalı Arap olduğunu bildiğimiz bir kişi tarafından bıçaklandı. Önceden tasarlandığı çok belli, ancak ırk ya da dinsel grup çatışması olarak görülmemeli."
Olayın taraflarının, Türkler ve Araplar olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyleyen Yürür, "Etnik olay değil. Türk toplumuna sükûnet tavsiye ediyoruz. Murat'ın adına bir turnuva düzenlenebilir. Buradaki Türk ve Arap dernekleri bir araya gelip buna karar verecek" diye konuştu.
Götürücü'nün cenazesi, otopsi yapılmak üzere dün Strasbourg'a nakledildi. İşlemlerin ardından cenazenin Yozgat'ta toprağa verilmek üzere Türkiye'ye gönderileceği bildirildi.




GÜNCEL
Terörist cenazesi çatışmaya dönüştü
'Varımı yoğumu kaybettim'
20 bin memura af yolu açıldı
En prestijli karikatür ödülü
Turnuvada, Türk futbolcu bıçaklandı
İkinci afiş krizi
Kürt aydınlardan imza desteği
Huzurevinden kız çocuklarına destek
Dünya Mahkemesi Bush'u yargılayacak
'Okulumuz onarılsın' diyerek yürüdüler
Lagendijk'e 'Karadeniz kriteri'
Linçten kurtulanlara TAYAD'lılardan destek
Askeri lisede eşarp






Melih AŞIK
Washington PKK
Michael Rubin, FrontPage dergisinin düzenledi...
Hasan PULUR
Tatil Günlüğü (1)
AMERİKA'dan vıcık vıcık haberler akıyor. Maşa...
Çetin ALTAN
79...
Yılın gitgide kısalan geceleri ve gitgide uza...


 2003 yılında neler oldu

© 2005 Milliyet