Sık Kullanılanlara Ekle   Açılış Sayfası Yap   İletişim    Kurumsal 28 Haziran 2005 / Salı  
   Milliyet Online    Kariyerim    Business    Arabam    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
  Tatil
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik Bülten
Nahum: Tüpraş'a ciddi hazırlanıyoruz

Petrol Ofisi Genel Müdürü Jan Nahum, Tüpraş'ın özelleştirilmesiyle ciddi olarak ilgilendiklerini ve Tüpraş'la dünya enerji alanında önemli güç olabileceklerini söyledi

EKONOMİ SERVİSİ

Petrol Ofisi Genel Müdürü Jan Nahum, dağıtımda güçlü olan Petrol Ofisi ile Tüpraş beraberliğinin hem sektör hem ulusal açıdan ciddi bir sinerji yaratacağını belirterek, "Bu nedenle Tüpraş'ın özelleştirilmesine özenli olarak hazırlanmaktayız" dedi.
1 Nisan 2005 itibarile göreve başlayan Genel Müdür Jan Nahum, Petrol Ofisi'nin yeni vizyonunu açıkladığı basın toplantısında, Tüpraş'ın özelleştirilmesiyle ilgili yaptıkları müracaatla isteklerini ortaya koyduklarını ve ön yeterlilik alan kuruluşlardan biri olduklarını söyledi.

'Önemli sinerji yaratacak'
Nahum şunları söyledi:
"Tüpraş ile uluslararası enerji oyununda ciddi ve entegre bir fırsat yaratılacağı kanaatindeyiz. Petrol Ofisi, müşterisi olduğu ürünün yüzde 40'ını satın aldığı Tüpraş'ın özelleştirilmesiyle ilgilenmektedir. Tüpraş'a ciddi ilgi duymakta ve olası bir beraberliğin önemli bir sinerji doğuracağına inanıyoruz. Ayrıca bu sinerji, uluslararası ve bölgesel alanda da Türkiye'ye büyük bir güç katacak. Bununla Türkiye'nin ciddi bir bölgesel gücünün ortaya çıkabileceğine inanıyoruz. Bu durum, Türkiye'nin bir marka yaratma konusunda da ciddi bir fırsat yaratacak."

'Oyunun adını biz koyacağız'
Nisan ayında şirket içi arama konferansı gerçekleştirildiğini, önümüzdeki 10 yıl içinde nelerin yapılması ve hangi vizyonla hareket edilmesi gerektiği yönünde çalışmalar yaptıklarını anlatan Nahum, şöyle konuştu: "Petrol Ofisi'nin yeni vizyonunu, enerji oyununun adını koyan kurum olarak belirledik. Bu vizyonun yerine getirilmesi için kuralları sürekli değişen bu enerji oyununda etkin rol oynamalı, uluslararası enerji sektöründe oyun kurucu bir ulusal oyuncu olmalı, enerji sektöründeki değişimi öngörerek kendini ona hazırlamalı."
Nahum, temmuz ayında yerli tarım ürünlerinden üretilen etanolün yüzde 2 oranında yakıta harmanlanmasıyla oluşturulan, oktan artıran ve çevreci "bioetanollü benzini" piyasaya sunacaklarını, ayrıca yerli tarım ürünü ve atık geri dönüşümlü biodizel konusunda çalışma başlatma kararı aldıklarını bildirdi.




EKONOMİ
Emlakbank borcu, 'Demirel Hesabı' ile kapatıldı
Petrol 50 - 60 dolar arasında sıkışabilir
'Zayıf döviz kuru gerekmedi'
Meclis'te beş yıl tartışması
Nahum: Tüpraş'a ciddi hazırlanıyoruz
Şener: VIP'e kimin girip kimin çıktığı belli değil
Memura zam
Güler Sabancı: Telsim dosyasını kapatmadık
Şişecam Rusya'da biracıların peşinde
Bilgin: BDDK ölüyor
Dışbank'ın Fortis'e satışına BDDK onayı
BDDK'nın denetim itirazı reddedildi
TMSF: Gökkafes için yeni yetkiler lazım
Kredi kartı batığı 959 milyon YTL






Meral TAMER
Kızlarımız için bugün Sarıkamış'tayız
Siz bu satırları okurken ben, Milli Eğitim Ba...
Güngör URAS
Tariş dörde bölünüyor
Ege Bölgesi'ndeki üreticilerin kurdukları koo...
Serpil YILMAZ
'İHTİLAL GİBİ'
Egebank'a Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMS...


© 2005 Milliyet